IRKÇI PARTİ LİDERİ TUTUKLANDI!

Yunanistan Neonazi Altın Şafak partisi lideri Nikolaos Michaloliakos, 'kriminal suç örgütü kurma' suçlaması ile tutuklandı. Michaloliakos'un yanı sıra parti sözcüsü, bir milletvekili ile iki parti üyesi daha tutuklanırken, çok sayıda partili hakkında tutu
Irkçı parti lideri tutuklandı!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    
Yunanistan'da ırkçı Altın Şafak Partisi'ne yönelik operasyon kapsamında parti lideri Nikolaos Michaloliakos, 'kriminal suç örgütü kurma' suçlaması ile tutuklandı.

Mihaloliakos'un yanı sıra parti sözcüsü Ilias Kassidiairis, bir milletvekili ve iki parti üyesinin daha tutuklandığı öğrenildi. Ayrıca, partinin en az beş milletvekili ve 10'dan fazla parti üyesi hakkında tutuklama emri çıkarıldı.

Irkçı Altın Şafak Partisi'ne yönelik gözaltı operasyonları, Atina'da 18 Eylül günü tanınmış antifaşist sanatçı Pavlos Fyssas'ın (34) öldürülmesinin ardından geldi. Fyssas'ın bıçaklı saldırıda öldürülmesinden kısa bir süre sonra 45 yaşındaki Altın Şafak üyesi bir kişi gözaltına alınmıştı. Zanlı suçunu itiraf etmişti.

Olay ardından polis Altın Şafak Partisi'nin birçok bürosuna baskın düzenlemişti. Yunanistan parlamentosunda 18 sandalyeye sahip parti, yaptığı ilk açıklamalarda cinayetle ilgili suçlamaları reddetmişti. Ancak polis soruşturmasında cinayetin birden fazla parti üyesinin saldırısı sonucu meydana geldiği açığa çıktı.

EHA