Allah'ın Kahhar ismiyle lanetliyorum!

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç Suriye'de yaşanan vahşet sonrası açıklamalarda bulundu.
Allah'ın Kahhar ismiyle lanetliyorum!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    
AK Parti Genel Merkezi'nde 13 büyükşehir belediyenin ilçe belediye başkan adaylarının açıklanacağı törene katılan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, AK Parti Genel Merkezi'nin çıkışında gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

Suriye'de ortaya çıkan işkence fotoğraflarıyla ilgili olarak 'Bu vahşeti yapanları, bu cinayetlere ortak olanları, emir verenleri, cinayetleri işleyenleri de lanetliyorum. Allah'ın Kahhar ismiyle' dedi.

'Bu işlenen soykırımın, vahşetin, katliamın acı bir şekilde dünyaya insanlığa sunulmuş olmasıdır. Türkiye'de hükümetimizin Suriye konusundaki politikalarının ne kadar haklı ne kadar insani olduğu da bir kez daha ortaya çıktı. Çünkü Esad rejiminin bu acımasız soykırımının ülkeyi ne büyük karanlığa sürüklediğini hepimiz bir kez daha görmüş olduk. Özellikle dünya ajanslarının da kabullenerek verdiği bu fotoğraflar sayesinde Suriye'de bir insanlık suçu işlendiği, bir savaş suçu işlendiği, bu suçun failinin de Suriye'de yönetimin de bulunan kişi ve gruplar olduğu açık bir şekilde ortaya çıktı. Umarım ki bu güne kadar Suriye'de işlenen cinayetlere bigane kalan dünya ve insanlık bu fotoğrafları izleye biliyorsa, insanlıkları el veriyorsa Suriye'de yaşananlara daha gerçekçi bir şekilde bakacak ve bu suçun faillerinin yargılanması ve yönetimden uzaklaştırması için kendi kamuoylarını harekete geçirecektir. Özellikle Cenevre-2 konferansının da hemen arifesinde bu cinayetlerin açıkça yayınlanmış olması umarım konferansa iştirak edecek ülkeler içinde yol gösterici olacaktır.'