ABD, TERÖRÜN ANASIDIR!

Hizbullah lideri Nasrallah, IŞİD karşıtı koalisyonun bölge halkının değil ABD’nin çıkarlarını gözettiğini belirtti ve ABD’yi tüm dünyada terörizmin sorumlusu olmakla suçladı.
ABD, terörün anasıdır!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    
Hizbullah lideri Hasan Nasrallah dünkü Suriye saldırılarının ardından, örgütünün asla, “dünyadaki terörizmin asıl kaynağı ABD’nin başını çektiği IŞİD karşıtı koalisyonun parçası olmayacağını,” söyledi.

Nasrallah, Suriye’deki yasadışı hava saldırılarının “iddia edildiği gibi terörizmle savaşmak için değil, ABD’nin çıkarlarını korumak için gerçekleştirildiğini,” belirtti.

Hizbullah lideri, “bize göre ABD terörizmin anası, kaynağıdır. Dünyanın herhangi bir yerinde terörizm varsa, ABD’ye bakın,” ifadelerine başvurdu.

“ABD Siyonist devlet terörüne tam destek sağlıyor. İsrail’i askeri, finansal ve hukuki açıdan destekliyor. Japon halkına atom bombasıyla saldıran, Vietnam ve pek çok yerde insafsızca katliamlar yapan ve Netanyahu’nun Gazze’yi 50 gün boyunca kana boğmasının arkasında duran bir devletin, teröre karşı oluşturulan bir koalisyonun liderliğine soyunması ahlaksızlıktır,” şeklinde konuşan Nasrallah, sözlerinin devamında koalisyonun diğer üyelerini de eleştirdi.

Nasrallah, IŞİD karşıtı koalisyon üyelerinin çoğunun Irak ve Suriye’de savaşan cihatçı örgütleri finanse ettiklerini hatırlatarak, Suudi Arabistan ve Katar başta olmak üzere bu ülkelerin samimiyetlerinin sorgulanması gerektiğini söyledi. Hizbullah lideri son olarak, bölge halkının değil ABD çıkarlarının gözetildiği bir koalisyona destek olmayacaklarının altını çizdi.