3 KENTTE KOBANE BASKINLARI!

Kobane eylemleri sonrası başlayan ev baskınları ve gözaltılar devam ediyor.Van, Mardin ve İzmir'de evlere düzenlenen baskınlarda 20 kişi gözaltına alındı
3 kentte Kobane baskınları!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    
DİHA'nın haberine göre Van, Mardin ve İzmir'de evlere düzenlenen baskınlarda 20 kişi gözaltına alınırken, gözaltına alınanların polislerce darp edildiği belirtildi. Van'daki baskında polisin, 12 yaşındaki Z.A.'nın kafasına silah dipçiğiyle vurduğu ve çenesini kırdığı kaydedildi.

Van'da sabahın erken saatlerinde özel harekat timleri evlere baskın düzenledi. Gözaltı sayının netleşmediği kentte, Sürmeli Mahallesi'nde evleri basılan Abi ailesinden, 12 yaşındaki Z.A. ile Şiyar Abi ve Hozan Abi gözaltına alındı. Evi dağıtan polisin, gözaltı sırasında silah doğrultarak, kafasına silah dipçiğiyle vurması sonucunda 12 yaşındaki Z.A.'nın çenesinin kırıldığı belirtildi.

Mardin'in merkez Artuklu ilçesinde ise Yalım, Trafo ve Saraçoğlu mahallelerine sabah erken saatlerde birçok eve operasyon düzenlendi. Ev baskınlarında en az 12 kişi gözaltına alındı.

Öte yandan İzmir'in Menemen ilçesi Asarlık Mahallesi'nde gece geç saatlerde bazı evlere baskın düzenlendi. Ev baskınlarında 5 kişi gözaltına alınırken, 5 kişinin Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldüğü öğrenildi.