RUSYA KENARDA DURUP BEKLEYEMEZ!

Ukrayna topraklarında esir edilen Rus askerleri ile Rusya yanlısı milislerin elindeki 63 Ukrayna askeri takas edildi.
Rusya kenarda durup bekleyemez!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    
Rus haber ajansı RIA’nın, bir Rusya yanlısı milis komutanı ve bir Rus generale dayandırdığı habere göre geçen hafta milislerin eline geçen 63 Ukrayna askeri ile Ukrayna topraklarında yakalanan Rus ordusuna bağlı 10 paraşütçü asker takas edildi.

Rusya paraşütçü birlikleri komutanı Tümgeneral Alkesi Ragozin de takası doğruladı ve ajansa yaptığı açıklamada Milis komutanı takas müzakerelerinin çetin ve uzun sürdüğünü söyledi.

Ukrayna ele geçirilen paraşütçülerin, Rusya’nın ayrılıkçıların safında savaştıklarının kanıtı olduğunu açıklamış, Rusya ise askerlerinin yanlışlıkla sınırı geçtiğini savunmuştu.

Esir Ukrayna askerlerinin 24 Ağustos Bağımsızlık Günü'nde Donetsk şehrinde teşhir edilmesinin ardından, Ukrayna da elindeki Rus askerlerin görüntüsünü yayınlamıştı.

'Rusya kenarda durup bekleyemez'
Gerilim tarafların yaptığı tavizsiz açıklamalarla tırmanıyor. Rus devlet televizyonuna konuşan Putin ülkesinin Ukrayna krizi konusunda taviz vermeyeceğini şu sözlerle ifade etti;
'Şunu herkes aklında tutmalı; insanlar neredeyse yakın mesafeden vurulup öldürülürken Rusya kenarda durup bekleyemez.'

Putin resmi haber ajansının “Krizin ne zaman sonuçlanacağını biliyor musunuz?” sorusuna ise “Hayır bilmiyorum. Bu tamamen Ukrayna makamlarının siyasi iradesine bağlı” yanıtını verdi.