İSTANBUL BAROSU DİSİPLİN KURULU: “HALKI ASKERLİKTEN SOĞUTMAK İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ KAPSAMINDADIR”

Davut Erkan hakkında, “halkı askerlikten soğuttuğu” gerekçesiyle Eskişehir Valiliği İl Emniyet Müdürlüğü’nün şikayeti üzerine İstanbul Barosu tarafından açılan disiplin soruşturması disiplin cezası verilmesine yer olmadığına karar verilerek sonuçlandı.
İstanbul Barosu Disiplin Kurulu: “Halkı Askerlikten Soğutmak ifade özgürlüğü kapsamındadır”
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    
21 Ocak 2010 tarihinde, vicdani retçi Enver Aydemir’in (Karar’da yanlışlıkla Enver Yaman olarak geçmiş) yargılandığı günde Eskişehir’de gerçekleştirilen protesto ve basın açıklamasına katılan Aydemir’in avukatı Davut Erkan hakkında, “halkı askerlikten soğuttuğu” gerekçesiyle Eskişehir Valiliği İl Emniyet Müdürlüğü’nün şikayeti üzerine İstanbul Barosu tarafından disiplin soruşturması açılmış, soruşturma daha sonra disiplin kovuşturmasına dönüşmüştür.

Aradan geçen yaklaşık 4 senenin sonunda İstanbul Barosu Disiplin Kurulu nihayet bir karar verdi! Kararda eylemin, ne şekilde gerçekleştiği ve içeriği konusunda herhangi bir açıklama yapılmamış olmakla birlikte, ifade özgürlüğü kapsamında olduğuna, bu nedenle disiplin cezası verilmesine yer olmadığına karar verilmiştir.