TSK’dan dikkat çeken açıklama!

TSK, Suriye'den Türkiye tarafına geçmeye çalışan 5 PYD üyesiyle ilgili
TSK’dan dikkat çeken açıklama!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    
Açıklamada, 'Jandarma ve Emniyet Müdürlüğü Ekipleri tarafından, Şanlıurfa'da, Suriye'den Türkiye tarafına geçmeye çalışan Bölücü Terör Örgütü / PYD mensubu beş terörist, üç adet Kaleşnikof Piyade Tüfeği ile birlikte yakalanmıştır.' denildi.

PYD, Suriye'ye yönelik emperyalist müdahalenin ardından Türkiye sınırında özerklik ilan etti. Ancak Türkiye, PKK'nın Suriye kolu olarak bilinen PYD’yi henüz resmen 'terör örgütü' olarak ilan etmedi.

Genelkurmay açıklamasında PKK ve PYD'nin eş değer olarak değerlendirildiği görülüyor. Yine 7 Ekim tarihli açıklamada da PKK ve PYD'liler aynı kategoride değerlendiriliyor.

'Şanlıurfa / Suruç ilçesi Mürşitpınar Mahallesi Yumurtalık mevkiinde, Suriye'den yasadışı yollarla Türkiye'ye giriş yaptıkları esnada, şüphe üzerine durdurulan ve yapılan mülakat neticesinde PKK/PYD mensubu terörist oldukları tespit edilen ikisi kadın 11 terörist silahsız ve teçhizatsız olarak yakalanmıştır.'

Cumhurbaşkanı Erdoğan da Gaziantep’te Suriyeli sığınmacılara hitap ederken PYD için 'terör örgütünün Suriye'deki uzantısı' ifadesini kullanmıştı.