SAVCI OLAY YERİNE 26 SAAT SONRA GELDİ!

Uğur Kurt'un ölümünü soruşturan Cumhuriyet Savcısı incelemek için olay yerine geldi.
Savcı olay yerine 26 saat sonra geldi!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    
Uğur Kurt'un ölümünü soruşturan Cumhuriyet Savcısı incelemek için olay yerine geldi.

Okmeydanı'nda polis kurşunuyla vurulan Uğur Kurt için saat 15:00'te Okmeydanı Cemevi'nde cenaze töreni düzenlenecek. Kurt'un cenazesi daha sonra Sivas'ın Hafik İlçesi Üzeyir Köyü'nde toprağa verilecek.

Cenaze töreniyle ilgili BBC Türkçe'ye bilgi veren Okmeydanı Cemevi yetkilileri, bugün 11.00'de Cemevi'nde gerçekleştirilmesi planlanan basın açıklaması programının da hala geçerli olduğunu söylediler. Yetkililer cenaze töreninin 15.00'te yapılacağı söylediler.

BİNLER TOPLANMAYA BAŞLADI
Uğur Kurt'un cenazesi için Okmeydanı Cemevi'nde sabah saatlerinden iitbaren binlerce kişi toplanmaya başladı. Bazı sokaklarda barikatların kurulduğu semtte gergin bir bekleyiş sürüyor.

24 SAATTİR SAVCI BEKLENİYOR
İstanbul Okmeydanı, dün saat 11.00 sıralarında başlayan gösteriler ve polisin müdahalesiyle savaş alanına döndü. Cemevinde cenaze törenine katılan Uğur Kurt, başına isabet den kurşunla hayatını kaybetti. Olayları izlerken yaralanan bir kişinin durumu ise ağır. Bu arada avukatlar Uğur Kurt'un vurulduğu cemevi bahçesindeki alanın üzerine örtü örttü, 24 saattir savcının gelip inceleme yapmasını bekliyor.