GAZZE'DE ATEŞKES SONA ERDİ!

Gazze'de 12 saat süreli ateşkesin 4 saat daha uzatılmıştı. Geçici ateşkes sona erdi.
Gazze'de ateşkes sona erdi!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    
İsrail Dışişleri Bakanlığı ve Hamas Dış İlişkiler Bürosu'nun ateşkesin uzatılmasını kabul ettiklerini bildirmelerinden kısa süre sonra ateşkesin sona erdiği bilgisi geldi. Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin Kassam Tugayları, İsrail'e beş roket saldırısı düzenlediğini duyurdu.

Hamas tarafından yapılan açıklamada, 12 saatlik ateşkes boyunca Gazze'ye beklenen yardımın ulaştırılmadığı belirtildi. Açıklamada ayrıca, bölgedeki farklı gruplar arasında ateşkesin uzatılması konusunda görüş ayrılıkları olduğuna değinildi.

'İsrail, ateşkesi fırsata çeviriyor'
BBC'ye konuşan Hamas sözcüsü Ehab el-Hüseyin, Hamas'ın gerçek talebinin savaşın tamamen durdurulması ve Gazze'ye yönelik ambargonun kaldırılması olduğunu söyledi.

İsrail'in ateşkesi yeni saldırılara hazırlık için fırsat olarak değerlendirdiğini belirten Ehab ayrıca, İsrail'in gün içerisinde ateşkesi bir kaç kez ihlal ettiğini ifade etti.

İsrail televizyonuna konuşan İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman ise, ateşkesin gece yarısından sonra tekrar uzatılmasının gereksiz olduğunu söyledi.