KADINLAR EVDE Mİ KUCAKTA MI?

8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde düzenlenen yürüyüşle ilgili yerel haber sitesinde yer alan habere, 'Kadınlar evde mi yoksa başkasının kucağında mı?' yorumu yazan imam Ali A. hakkında, 'hakaret' suçlamasıyla 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.
Kadınlar evde mi kucakta mı?
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Eğitim- Sen'in yürüyüşü ile ilgili haber, yerel internet sitesinde, '8 Mart'ta Çaycuma'da yürüdüler' başlığı ile yer aldı. İlçeye bağlı Helvacılar Köyü'nde görev yapan 20 yıllık imam 44 yaşındaki Ali A., haber ile ilgili bir kullanıcının yaptığı, '8 Mart'ın Çaycuma'da bu kadar etkili kutlanması ne kadar güzel. Çaycuma'ya her türlü kötülüğü yaptılar ama Çaycumalı kadınları eve hapsetmeyi başaramadılar' şeklindeki yorumuna cevap olarak, 'Başını kumdan çıkart da Çaycuma'ya öyle bakmanı tavsiye ediyorum. Bak ki neler çıkacak? Kadınlar evde mi yoksa başkasının kucağında mı?' yazdı.

İmam Ali A. gelen tepkiler üzerine sosyal paylaşım sitesi Facebook'taki sayfasında, yaptığı yorum nedeniyle özür diledi. Eğitim-Sen üyesi kadınlar, kendilerine hakaret edildiği gerekçesiyle Çaycuma Cumhuriyet Savcılığı'na şikayette bulundu.
Ali A. hakkında, 'Sesli, yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret' suçlamasıyla 2 aydan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Suçlamayı kabul etmeyen Ali A., 'Benim kesinlikle müştekilere hakaret kastım yoktur. Sadece Çaycuma'da oluşan ahlaki yozlaşmayı kastetmiştim diye savunma yaptı.