IŞİD, ÜYELERİ URFA'DA TEDAVİ Mİ EDİLİYOR?

Kobane'ye saldırılarda yaralanan IŞİD üyelerinin Şanlıurfa'da tedavi edildiği öne sürüldü. IŞİD çetelerine lojistik destek anlamına gelecek bu bilgi, hastane yetkilileri tarafından da doğrulandı.
IŞİD, üyeleri Urfa'da tedavi mi ediliyor?
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    


Kobanê’ye saldırıda yaralanan Ammar Alo isimli IŞİD çete üyesi, Urfa’nın Akçakale Sınır Kapısı’ndan getirilerek Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.

DİHA'nın haberine göre IŞİD çete saldırılarının devam ettiği Kobanê Kantonu’nda YPG/YPJ ile çeteler arasında çıkan çatışmalarda yaralanan çete üyesi Ammar Alo, sabah saatlerinde Akçakale Sınır Kapısı’ndan ambulansla alınarak önce Akçakale Devlet Hastanesi’ne getirildi. IŞİD çetecisi burada yapılan müdahalenin ardından polis eşliğinde Urfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne getirildi. Çete üyesi tedavi altına alınırken polislerde çete üyesinin kapısında ve hastane çevresinde yoğun güvenlik önlemi aldı. Öte yandan yaralanan diğer çete üyelerinin de Urfa’da çeşitli hastanelere sevk edildiği ve hazırlanmış özel odalarda tedavi edildiği belirtildi.

'CUMA GÜNÜ DE 5 KİŞİ GETİRİLDİ'
Hürriyet’ten Dinçer Kökçe'ye açıklama yapan ve adının açıklanmasını istemeyen hastane içinden bir kaynak “Şuan hastanenin zemin katında acil bölümde tutuluyor. Durumu ağır görünüyor. Monitöre bağlı durumda. Kapıda 3-4 polis bekliyor. Bu kişinin başında hastane personeli dışında başka bir kimse ise yok” dedi. Aynı kaynak, geçen Cuma günü de benzer bir olayın yaşandığını belirterek “Geçtiğimiz Cuma günü, halk Doğu Türkistanlı 5 kişiyi yakaladı. Bunlar sınırı geçmek üzerelerken halk tarafından yakalandı. Polis bu kişileri adli muayene için hastaneye getirildi. Sonrasında bu kişiler ne yapıldı bilmiyorum” dedi.