İzmir'de cami-cemevi projesi protesto edildi

İzmir'de bir araya gelen Aleviler, Fethullah Gülen ile Cem Vakfı Başkanı İzzettin Doğan'ın cami-cemevi projesini kabul etmediklerini belirtti.
İzmir'de cami-cemevi projesi protesto edildi
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    
Alevi Bektaşi Federasyonu İzmir Bileşenleri ve Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı İzmir Şubesi'nin çağrısıyla bir araya gelen İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri, cami-cemevi projesi ve Evka-2 Kültür Evi'nin Cem Vakfı'na verilme planlarını protesto etti. Ayrıca Bornova Naldöken mahallesinde Alevi mezarlarına yönelik saldırı da kınandı.

Konak YKM önünde bir araya gelen çok sayıda kişi, 'Devletin Alevisi olmayacağız', 'Dün Maraş'ta bugün Sivas'ta faşizme karşı çözüm savaşta', 'Faşizme karşı omuz omuza' sloganlarıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi önüne yürüdü. Burada Alevi Bektaşi Federasyonu İzmir Bileşenleri adına açıklama yapan Mustafa Aslan, demokratik Alevi hareketi ve Alevilerin toplumsal taleplerinin net olduğunu söyledi. Cem Vakfı Başkanı İzzettin Doğan'ı eleştiren Aslan, 'kirli oyunları görmezden geldiği, kirli ilişki içinde anlaşmalar yaptığı' eleştirisinde bulundu.

Aslan, Alevilerin devletin ve kirli anlayışların hükmü altına giremeyeceğini söyledi.

Açıklama sonrası oturma eylemi yapıldı. İzmir Müzisyenler Derneği eylemde müzik dinletisi sundu.

EHA