Yılmaz Özdil Başbakan'ı savununca Ayşenur Arslan kızdı!

Ayşenur Arslan, Yılmaz Özdil'in Beşar Esad röportajına gösterdiği tepkiyi eleştirdi.
Yılmaz Özdil Başbakan'ı savununca Ayşenur Arslan kızdı!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

YILMAZ ÖZDİL; KİMSE BAŞBAKANA HAKARET EDEMEZ!



Yurt Gazetesi yazarı Ayşenur Arslan Yön Radyo’da yayınlanan ’Yön’de Gündem’ programında, Hürriyet Gazetesi yazarı Yılmaz Özdil’in dün gece Halk TV’de yayınlanan ’Halkın Arenası’ programında yayınlanan Beşar Esad röportajına gösterdiği tepkiyi eleştirdi. Gazetecinin tüm sorumluluğunun kamuya ve mesleğine karşı olduğunu belirten Arslan, 'bunlar henüz feodal aşiret düzeyini aşamamış bir toplumun belirtileri' dedi.

Ayşenur Arslan Murat Taylan’ın sorularına yanıtlarken şöyle konuştu:

GAZETECİLİK REFLEKS OLMAKTAN ÇIKTI

'Röportaja benim de itirazlarım var. Daha sorgulayan daha sert şeyler de olabilirdi. Belki devamında vardır, bilemem. Bizde gazetecilik o kadar refleks olmaktan çıktı ki, o kadar unutuldu ki Esad ile konuşmanın vatan hainliği sayılması anlaşılır bir durum oldu.

Başbakana eleştiri getiriyorsun, koskoca Mehmet Barlas yedirmeyiz diyor.

Esad ile röportaj yapıyorsun sevgili Yılmaz, ben sana Türkiye’yi yedirmem diyor. Yani, başbakana kızarım ama işte ben sana başbakanımı da yedirmem diyor.

BU TEPKİ AŞİRET DÜZEYİNİ AŞAMAMIŞ BİR TOPLUM BELİRTİSİ

Bunlar henüz feodal aşiret düzeyini aşamamış bir toplumun belirtileri. Yani biz içerde birbirimizi yeriz ama dışarıya karşı o benim başbakanımdır-biliyorsunuz bunu bizzat CHP’liler de Mısır’a gittiklerinde yaptılar.

Artık herkes kimin ne olduğunu biliyor, pozisyonunu biliyor. Evet daha kibar daha davranılmasını talep edebilirsiniz. Bunda bir problem yok. Ama gazeteci olarak Türkiye Cumhuriyeti’ni yöneten, sahibi, şusu busu siz değilsiniz. Bununla ilgili bir ifade geldiğinde bunu düzeltmek adına bir telaş göstermezsiniz. Orada Esad’a 'o benim başbakanım, siz onu nasıl söylersiniz' demez
Vehaber Menu