Metrodaki eyleme polis müdahalesi!

Taksim metrosundaki özel güvenlik şiddeti bugün İstanbul, Ankara ve İzmir'deki metro istasyonlarında protesto edildi.
Metrodaki eyleme polis müdahalesi!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    
Parası olmadığı gerekçesiyle kaçak olarak turnikeden geçen gencin, özel güvenlik tarafından kafasına dedektör ile vurularak yaralanması İstanbul, Ankara ve İzmir'de protesto edildi.

İstanbul'daki protesto olayın gerçekleştiği Taksim metro istasyonunda gerçekleşti. Metro istasyonu içerisinde toplanan onlarca kişi, özel güvenlik şiddetini, turnikelerden atlayarak protesto etti. Ellerinde, 'Bizim kutumuzda Akbil bile yok', 'Bilal bize Akbil bassana' dövizleri taşıyan protestocu grup, şiddeti sloganlarla protesto etti. Bu arada, protesto eylemi henüz başlamadan çok sayıda polis memurunun istasyon girişinde hazır bekletildiği görüldü.


ANKARA'DA POLİS MÜDAHALE ETTİ

Büyük tepki çeken özel güvenlik şiddetini protesto için Ankara'da toplanan gruba ise polis müdahale etti. Parasız ulaşım hakkı için turnikelerden atlayarak metroya binmek isteyen gruba polis müdahale etti. Metro istasyonu içerisinde arbede çıktı.

İzmir'deki protesto Halkapınar Metro İstasyonu'nda gerçekleşti. Metro istasyonunda toplanan grup, yaşanan olayı protesto etti.

Cumhuriyet Gazetesi