Diyarbakır'da AKP'ye protesto!

Diyarbakır’da dün öğlen saatlerinde AKP’lilerin bayrak asma tartışması sonucu BDP’lilere saldırması bugün yapılan kitlesel basın açıklamasıyla protesto edildi.
Diyarbakır'da AKP'ye protesto!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    
'BDP’YE YÖNELİK SALDIRILAR TESADÜF DEĞİL'

Burada konuşan BDP Diyarbakır İl Eş Başkanı Mehmet Emin Yılmaz, “Dicle Üniversitesi, Lice şimdi de Diyarbakır kent merkezinde yaşanan saldırılar tesadüf değildir, tesadüf olduğuna inanmıyoruz” dedi. BDP’nin Diyarbakır’daki başarısının kıskanıldığını söyleyen Yılmaz, “BDP, seçim öncesi bir çatışma ortamının içerisine çekilmek isteniyor. Biz bu oyuna gelmeyeceğiz. Partimize yönelik saldırıların Ankara’da planlandığını biliyoruz” şeklinde konuştu. Diyarbakır halkının belediye için kararını çoktan verdiğini ifade eden Yılmaz, “Bunu kabul etmek istemeyenler tüm evlere de bayraklarını assalar sonuç değişmeyecektir” dedi. BDP’nin bu seçimlerle birlikte özgür yaşamı inşa edeceğini de söyleyen Yılmaz, “Ancak şunu da söylüyoruz. Bu saldırıların devamı etmesi durumunda BDP artık dayak yiyen taraf olmayacaktır” sözlerini kullandı.

AKP ÇALIŞMALARININ KAYNAĞI BELLİ

‘Amed halkı, ayakkabı kutularındaki paraların nerelere akıtıldığını iyi biliyor. Bu kentin caddelerine donattıkları bayrakların parası oralardan geliyor’ diyen Yılmaz, “Hazineden aldıkları milyon dolarla bu işi yürütüyorlar. BDP ise halkının desteğiyle yürüyor” sözlerini kullandı. Diyarbakır olarak provokasyonlara da izin vermeyeceklerini vurgulayan Yılmaz, “Amedliler bugünlere ağır bedeller ödeyerek gelmişlerdir. Binlerce şehit vermiştir. O yüzden herkes Amed halkının iradesine, kararına saygı duymak zorunda” diye konuştu.

Evrensel