Bir genci daha vurdular!

Okmeydanı’ndaki eylemde bir kişi başından vuruldu.
Bir genci daha vurdular!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Okmeydanı'nda, 9 ay komada kaldıktan sonra geçtiğimiz mart ayında hayatını kaybeden 14 yaşındaki Berkin Elvan'ın başından vurulduğu noktada her perşembe günü yapılan Berkin Elvan nöbeti sırasında Polisin müdahalesi sonucu yaşanana kovalamacada 34 yaşında olduğu öğrenilen Uğur Kurt Cemevinin avlusunda polisin ateş açması sonucu kafasından vuruldu. Uğur Kurt'un hayatını kaybettiği ididia ediliyor. Uğur Kurt Okmeydanı SGK'da, en son kalp masajı yapıldığı bilgisi geldi. 

Avukat Evrim Deniz Karatana, vurulan kişinin durumunun ağır olduğunu belirtti. Karatana'nın açıkladığına göre,polis Okmeydanı’nda liseli gençler tarafından yapılan boykot eylemine müdahale etti. Polis müdahalesi sırasında Uğur Kurt Cemevi bahçesinde cenazedeydi. Bu sırada polisin açtığı ateş sonucu başından vuruldu. Kurt'un evli ve üç çocuk sahibi olduğu öğrenildi. Kurt'un ayrıca Beyoğlu Belediyesi'nde teşeron temizlik işçisi olarak çalıştığı öğrenildi.

 Uğur Kurt'un görgü tanığı olan bir akrabasının anlattığına göre Kurt'un, Cemevi'nin avlusunda bankta otururken polisin gerçek mermilerle açtığı ateş sonucu vurulduğu iddia ediliyor. 

Uğur Kurt'un kalp masajının ardından tomografisi çekiliyor. Kurşunun yanağından girip ensesinde kaldığı bildirildi. Doktorlar Kurt'un durumunun çok kritik olduğunu söyledi.

 Uğur Kurt'un duran kalbi, yarım saat süren kalp masajının ardından yeniden çalıştı. Uğur Kurt'un ameliyata alındığı öğrenilidi. 

Okmeydanı'nda eylem yapanlardan bir kişinin daha gaz bombası fişeği ile bacağından vurularak yaraandığı bildirildi.

 TAŞ ÖLÜM İDDİASINI GERİ ALDI

ÖDP Genel Başkanı Alper Taş çıktığı yayınlarda Kurt'un yaşamını yitirdiğini iddia etmişti. Ardından Taş, 'Genç kardeşimiz şu an hastanede çok şükür yaşıyor ama durumu çok kritikmiş.Herkesten özür dilerim.Yüreğimiz onunla.' diyerek ağır yaralı olduğu bilgisini geçti.

 OTURMA EYLEMİ BAŞLADI

Yaşananların ardından Okmeydanı halkı sokak üzerinde oturma eylemi başlattı. Eylem saat 11:00 sularında başladı.Şu saatlerde eylem devam ediyor. Okmeydanı'nda Kurt'un vurulmasının ardından toplanan kitleye saldırmaya başladı.

 Uğur Kurt'un vurulduğu Okmeydanı Cemevi önünde toplanan kalabalık Kurt'un yattığı Okmeydanı SSK'ya yürümek istiyor. Cemevi öünde toplanan kalabalığa polis izin vermeyerek müdahale ediyor.

 AMELİYATTAN ÇIKTI

Hastane önünde ise kalabalık artarken, CHP'li vekil Aykut Erdoğdu da Uğur Kurt'un ameliyattan çıktığını ve durumunun iyi olduğunu belirtti. Erdoğdu, twitter hesabından 'Okmeydanı'nda vurulan Uğur kardeşimiz ameliyattan çıkmış... Durumu iyiye gidiyormuş...' diye yazdı.

 BAŞIN SAĞOLSUN DİYORDU

Uğur Kurt'un katıldığı cenazeden ayrılırken vurulduğu belirtildi. Cenaze sahibi 'Annemin cenazesine gelen misafirimi vurdular. 'Uğur başın sağolsun diyordu' açıklamasını yaptı. 

VALİ MUTLU'DAN OKMEYDANI AÇIKLAMASI

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Okmeydanı'nda 1 kişinin yaralandığı olaylarla ilgili açıklama yaptı.

 Vali Mutlu'nun açıklaması şu şekilde:

'Okmeydanı'nda emniyet güçlerimiz yaptıkları görev esnasında orada bulunan grupla aralarında bir çatışma oluştu. Bu çatışmada aldığım bilgiler molotofkokteylli saldırılar olduğu, özellikle orada görev yapmakta olan bir grup polis memuruna ve şortland araca molotofkokteylli saldırılar olduğu yönünde. Bu saldırılar sonrasında da bir çatışma var. Çatışma sonrasında da silahla yaralanan bir genç var. 30 yaşında. Öncelikle yaralı gencin şifa bulmasını temenni ediyorum. Okmeydanı Eğitim Araştırma Hastanesi'nde müdahaleler yapıldı. Şu anda ağır yaralı olduğunu biliyoruz ama hastanemiz bütün imkanlarını kullanarak gerekli müdahaleleri yapıyorlar. İnşallah kurtulacaktır. Bütün dileğimiz temennimiz budur. Olayın nasıl geliştiği nasıl olduğu nasıl bir yaralanma hadisesi vuku bulduğu elbette ki yapacağımız soruşturmalar neticesinde belli olacak'

 'ELBETTE KULLANILAN BİR SİLAH VAR'

'Elbette kullanılan bir silah var. Medyaya da yansıyan silahlı görüntüler var. Bütün bu çerçevede bütün detaylarıyla hem adli hem idari incelemeler yapılacak. Şu anda olayın olduğu yerde bir sükunet var. Bunun muhafazası ve stabil hale getirilmesi çok önemlidir. Acıları, üzüntüleri daha büyük acılara dönüştürmeden, o bölgede daha önce yaşamış olduğumuz hayatını kaybeden bir gencimiz de oldu biliyorsunuz. Acıları daha fazla acılarla büyütmeden huzur ortamını tesis etmemiz lazım. Yapılan her işlemin mutlaka adalet çerçevesinde yürütüleceğinden emin olması lazım. Bunun hassasiyetle üzerinde duracağız. Kusur varsa kusuru mutlaka tespit ederiz. Neden olduysa bunu kamuoyumuzla mutlaka paylaşacağız. Ama orada, bir okulumuzun yakınında güvenlik tedbiri almak için bulunan bir emniyet birimine yapılan molotof kokteylli saldırı sonucunda gelişen ve silah kullanılan bir olay var. Bunun nasıl olduğunu nasıl geliştiğini bütün detaylarıyla kamuoyumuzla kesinlikle paylaşacağız. Kamuoyumuz bundan emin olsun. Tekrar yaralı gence şifalar diliyorum. Ümit ediyorum sağlık yönünden de tedbirler alınıyor. Hayata tekrar döndürülebilecektir. Bütün dileiğimiz şu anda bu'


iŞTE ATEŞ EDEN POLİSLER




Fotoğraf: Okmeydanı