TOMA'ya molotof atan polisleri gördük!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, grup toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu.
TOMA'ya molotof atan polisleri gördük!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    
Kılıçdaroğlu konuşmasına 'Kış Uykusu' filmiyle Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye ödülünü kazanan Nuri Bilge Ceylan'ı kutlayarak başladı. Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları:

2013'ten bu yana Yatağan termik işçilerinin eylemi var. Onlar direniyorlar ama CHP dışında kimse seslerini duymuyor.

2 milyon taşeron işçisine sesleniyorum. Kimse kusura bakmasın. Sizin ocağınız CHP’dir. Sizin haklarınızı savunuyoruz. Ne arıyorsunuz sağda solda, umut mu? Onlardan size umut yok. Onlar sizin alın terinizi sömürüyorlar. Kendileri köşeyi dönmek istiyorlar. Timsah gözyaşı döküyorlar. Güçlü olmak haklı olmaktır. Yardım gelecek diye düşünmeyin. Alın terinin hakkını almak zorundasınız.

Geleceksiniz. Eliniz mahkum. Ya sömürüleceksiniz, ya da alın terinizin karşılığını alacaksınız. Gelin birlikte sesimiz daha gür çıkar. Bu ülkede eğer mutluluğu yakalayacaksak herkesin örgütlü çalıştığı bir toplum yaratmalıyız. aksi halde huzursuz oluruz. Huzur mutluluk barış istiyoruz biz.

Kendisi sorun olan bir siyasal iktidara karşı çözüm üretmek zorundayız. Taşeron sistemi dedim az önce. Nazıl çözeceğiz? Uluslararası standartlar var. Sendikacılık dedim. Nasıl çözeceğiz. Uluslararası standartlar var.

Siyasetçi siyaseti zenginleşmek için yapmaz. Eğer siz kendi iktidarınızı korumak için toplumu bölerseniz sorun yaratırsınız. Sürekli bir gerginlik yaratılıyor.

Emin olun üç gün sussa Türkiye'de huzur olacak. Her gün konuşuyor. Her gün kavga. Hükümet ülkeyi akılla yönetmeli, öfkeyle değil. Kendisiyle kavga eden bir siyasi anlayış olabilir mi?

Aydın haksızlık karşısında susmaz. Eğer susuyorsa ona aydın denmez.

Toplumda kutuplaşma olmasın diye Gezi sürecinde çok dikkatli bir tutum izledik.

'TOMA'ya molotof atan polisleri gördük'

Biz yüzü maskeli elinde sileh olay yaratan kişilere karşıyız. O kişiler acaba kim. Gezi olaylarında TOMA'ya molotof kokteyli atan polisleri gördük. Fotoğrafları gördük. Şimdi toplumda kutuplaşmayı çıkaranlar kimler? Hükümetin bunu bir an önce ortaya çıkarması lazım.
Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü