CIA'e Wikileaks'ten yanıt!

CIA Facebook ve Twitter’da hesap açtı. Twitter’daki ilk mesajında, “Bunun attığımız ilk tweet olduğunu ne reddedebiliriz ne kabul edebiliriz” diyerek şimdiye dek yaptıkları bir çok basın açıklaması ile dalga geçen istihbarat ajansı kısa sürede 200 bin’den
CIA'e Wikileaks'ten yanıt!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    
CIA başkanı John Brennan konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Bu yeni platformlara açılarak CIA'in halk ile daha yakın bir ilişi içine girme ve onlara teşkilatın görevi, tarihi ve diğer gelişmeler ile ilgili bilgi verme imkanını elde edecek” dedi. Hesaptan atılan ikinci tweet'te ise 'Twitter'a hoşgeldin dilekleriniz için teşekkürler, sizinle gizli olmayan güzel bilgileri paylaşmak için sabırsızlanıyoruz' denildi. Tweette paylaşılan adres CIA tarafından düzenlemesine yardım edildiği iddia edilen dünyadaki terör olaylarından bahseden bir sayfaya gidiyor.

SOSYAL MEDYAYA GİRİŞİ OLAYLI OLDU
Beklendiği üzere CIA’in sosyal medyaya adım atışı olaysız olmadı. Bir çok Twitterkullanıcısı Angela Merkel’in telefonunu dinlemekle suçlanan ajansı “Alman lideri Twitter’da da takip etmeye” davet ederken, bazı kullanıcılar da CIA’in 11 Eylül’den sonra kullanmaya başladığı iddia edilen yasadışı sorgu yöntemlerini eleştirdi.

Bir kaç kişinin ise şifresini unuttukları eski email hesaplarına girebilmek için ajanstan yardım istediği görüldü.

Ajansın Twitter’da aslında başka biri tarafından kullanılan @CIA ismini alabilmek için sosyal medya sitesine özel bir başvuruda bulunduğu da belirtildi.

CIA’in Flicker ve Youtube hesapları da bulunuyor.