HDP'NİN OYLARINA TALİBİZ!

Cumhurbaşkanlığı seçiminde önemli rol oynayacak Almanya’daki Türk vatandaşlarıyla buluşmak üzere Almanya’ya giden CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu , dünkü programına müzeye çevrilen Zeche Zollverein Madeni’ni ziyaret ederek başladı.
HDP'nin oylarına talibiz!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    
Radikal Gazetesi'nden Okan Konuralp'in haberine göre otelde sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve işadamları ile kahvaltıda bir araya gelen Kılıçdaroğlu daha sonrada Grugahalle Spor Salonu’nda ‘Büyük Buluşma- Essen’ adı verilen salon mitinginde konuştu. Zeche Zollverein Madeni’ni ziyareti sonrasın da konuşan Kılıçdaroğlu’nun gündeminde, Cumhurbaşkanlığı seçimi ve çözüm süreci vardı.

Kılıçdaroğlu’nun ilk sözleri, Diyarbakır’da önceki gün düzelenen çalıştaya ilişkin oldu. Kılıçdaroğlu, “Sözde açılım süreci görüşülüyor Diyarbakır’da, HDP davet edilmiyor. O zaman orada neyi tartışıyorlar doğrusunu isterseniz merak ediyorum” dedi. Türkiye’ye dönüşünde ‘Cumhurbaşkanı adayı’ temalı ziyaretleri kapsamında HDP’ye de gideceğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: HDP- BDP tabanına yönelik şunları da söylemek isterim. Demokrasi ve özgürlük sadece Batı için geçerli bir kural değil. Doğu ve Güneydoğu için de geçerli olmalı. Türkiye’nin topraklarında demokrasi ve özgürlüğü eşit koşullarda tüm bölgeler için savunmalıyız. Oysa tüm Türkiye’de baskı var. Peki baskılardan arınan, daha özgür bir Türkiye, düşüncenin özgürce ifade edilmesini istemiyor muyuz? O zaman sosyal demokrat bir partinin yani CHP’nin sesine kulak vermeliler. Göstereceğimiz aday gerçekten de demokrasiyi, hukukun üstünlüğünü, özgürlüğü, örgütlü toplumu savunan biri olmalıdır, öyle olacak. Farklılıkları bir ayrışma unsuru olarak değil zengileşme unsuru olarak gören biri olmalıdır. O çerçevede HDP’nin tabanını oluşturan Kürt vatandaşlarımızın, diğer tüm vatandaşlarımızın CHP’nin göstereceği ya da destekleyeceği adaya destek olmalarını bekleriz.”

CHP’nin adayı güven tazeler CHP’nin Cumhurbaşkanı adayının karşılıklı güveni tazeleyeceğini söyleyen CHP lideri, “Türkiye’de varolan sorunun Meclis zemininde çözüleceğine inanan bir partiyiz. Kapalı kapılar ardında yapılan görüşmeleri bilmiyoruz. Sürece bakıyoruz insanlar ölmüyor, gayet güzel ama bu süreç içinde dağa çıkanların sayısı artıyor. Çözüm süreci sağlıklı çalışsaydı dağa gidişlerin değil inişlerin artması gerekirdi. Çözüm sürecinin inşası karşılıklı güvene dayanmalıdır. İki taraf da birbirine güvenmiyor, kendi güçlerini tahkim ediyor. Öyleyse ne tür bir pazarlık yapılıyor? Bunu anlamakta zorlanıyorum. Sözde açılım süreci görüşülüyor Diyarbakır’da, HDP davet edilmiyor. O zaman orada neyi tartışıyorlar doğrusunu isterseniz ben de merak ediyorum” diye konuştu.

Oylarınız Türkiye’deki seçimleri etkileyecek
Grugahalle Spor Salonu’nda yaptığı konuşmada ise Almanya’da yaşayan Türkiye vatandaşlarının kullanacağı oyların önemine vurgu yapan Kılıçdaroğlu, “Bu seçimde mutlaka oylarınızı kullanın. Sandıkta görev alın ve oylarınıza sahip çıkın. Oylarınızın seçim sonuçlarını doğrudan etkileyebilecek ağırlıkta olduğunu unutmayın” dedi. Essen’in maden kenti olmasına atıf yapan Kılıçdaroğlu, “Sizlere, halkıma söz veriyorum. Soma faciasının sorumluları kim olursa olsun, bu işin hesabını soracağız” diye konuştu.
Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü