TSK'dan bayrak açıklaması!

Diyarbakır'da 2. Taktik Hava Kuvvetleri Komutanlığı'ndaki bayrağın indirilmesi ile ilgili olarak askeri kaynaklardan açıklama geldi.
TSK'dan bayrak açıklaması!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    
Hürriyet Gazetesi'nden Aysel Alp'in haberine göre Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde yolu trafiğe kapatan grupla güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada ölen Ramazan Baran'ın cenaze töreninden sonra olaylar çıktı. Gösteriler Diyarbakır merkezde de devam etti. Yüzleri kapalı bir grup, Diyarbakır'da 2. Hava Kuvveti Komutanlığı'nın arka kapısının olduğu bölgedeki duvardan atlayarak kışla içinde direkteki Türk Bayrağı'nı indirdi.

Bölgedeki askeri yetkililer, bayrağın indirilmesi olayının doğru olduğunu belirtirken, bayrağı indirenin 14-15 yaşlarında bir çocuk olduğunun tahmin edilmesi nedeniyle, müdahale edilmediğini açıkladılar.

İKİ EL UYARI ATEŞİ
Yetkililer, olayın nasıl meydana geldiğini şöyle anlattılar:
'Ramazan Baran'ın cenazesinin kaldırılması esnasında, askeri lojmanlar bölgesinden geçerken yüzü maskeli bir kişi, bayrak direğine tırmanmış. Ancak bu kişinin 18 yaş altı, 14-15 yaşlarında bir çocuk olması nedeniyle ateş edilmek istenmemiş. Sadece iki el uyarı ateşi açılmış. Askerler o sırada yoğun taşa maruz bırakılmış, bayrağı indiren göstericiye çocuk olması nedeniyle hassasiyet gösterilmiş ve müdahalede bulunulmamış.''
Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü