Çatışmada CNN muhabirinin kolu kırıldı!

Brezilya’da halk futbol yerine eğitim, barınma ve sağlık gibi temel ihtiyaçlara harcama yapılmasını talep ediyor.
Çatışmada CNN muhabirinin kolu kırıldı!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    
Dünya Kupası'nın düzenleneceği şehirde yaşanan olaylar gündeme bomba gibi düştü. Açılış maçının oynanacağı Sao Paulo karıştı. Polis biber gazı ve plastik mermiyle müdahale etti, CNN yetkilisinin kolu kırıldı.

Dünya Kupası’nın başlamasına saatler kala Brezilya’da sokaklar karıştı. Brezilya ile Hırvatistan arasında, açılış maçının oynanacağı şehir olan Sao Paulo’da halk ile polis çatıştı, sokaklar savaş alanına döndü.

Ülkede aylardır protesto gösterilerini sürdüren muhalif kesimlerin dev turnuva başladığında gösterilerin dozunu artıracakları uyarıları doğru çıktı. Sao Paulo’da Radial Leste otoyolunu trafiğe kapamak isteyen insanlara polisin biber gazı ve plastik mermi ile müdahalede bulunduğu bildirildi.

CNN çalışanının kolu kırıldı

Öte yandan olaylardan basın mensupları da etkilendi. CNN’in Sao Paulo temsilcisi Barbara Arvanitidis’in gösterilerin ortasında kaldığı ve yaralanarak hastaneye kaldırıldığı belirtildi. Durumu ciddi olan Arvanitidis’in kolunun kırıldığı ifade edildi. CNN Brezilya büro şefi olayların ardından attığı twitte yardımcı olan herkese teşekkürlerini iletti. Brezilya’da göstericiler futbol yerine eğitim, barınma ve sağlık gibi temel ihtiyaçlara harcama yapılmasını talep ediyorlar.