Başbakanlık Akşam'ı yalanladı!

Başbakanlık, TSK içerisinde olduğu iddia edilen paralel yapılanmayla ilgili özel ekip oluşturulduğu yönündeki haberi yalanladı.
Başbakanlık Akşam'ı yalanladı!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    
Akşam Gazetesi'nin dün manşetten duyurduğu haberde, TSK içindeki paralel yapılanmayı tespit etmek için Başbakanlık tarafından özel bir ekip oluşturulduğu ve 40 paralel askerin tespit edildiği öne sürülmüştü. Haberi ilk önce Abdullah Gül, daha sonra TSK sert bir dille eleştirmişti. Son olarak, Başbakanlıktan yapılan açıklama da Akşam'ın haberini yalanladı.. İşte o açıklama;

GÜL NE DEMİŞTİ?

TSK NE DEMİŞTİ?

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne sızma girişimleriyle alakalı olarak dün bir günlük gazetede yayımlanan haber çerçevesinde, söz konusu girişimi araştırmak üzere Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla özel bir ekip oluşturulduğu biçimindeki iddia gerçeği yansıtmamaktadır.

Demokratik bir hukuk devleti olan ülkemizde, TSK da dâhil olmak üzere resmi kurumlara yönelik her türlü gizli yapılanma girişimleri karşısında neler yapılacağı yasalarla belirlenmiş durumdadır.

Devlet kurumlarının bu tür girişimlere karşı hukuk sınırları çerçevesinde gerekli hassasiyeti göstermekte olduğunun dikkate alınması, herhangi bir kuruma ilişkin yanlış algıya yol açılmaması hususunda medya organlarının da daha titiz davranmalarında yarar görülmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü