Karakolda işkencenin görüntüleri ortaya çıktı!

İzmir’in Karabağlar ilçesinde, iki polisin, kimliği olmadığı için gözaltına aldığı Fevziye Cengiz'i karakolda dövmeleriyle ilgili yeni görüntüler ortaya çıktı.
Karakolda işkencenin görüntüleri ortaya çıktı!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    
İzmir’in Karabağlar ilçesinde, müzikhollere yönelik 17 Temmuz 2011’de denetim yapan polis ekiplerinin, “kimliksiz olduğu, izinsiz çalıştığı ve polise mukavemette bulunduğu” gerekçeleriyle gözaltına aldığı Fevziye Cengiz'i karakolda dövmeleriyle ilgili yeni görüntüler ortaya çıktı.

DHA'nın haberine göre, Fevziye Cengiz, karakolda tartıştığı polis memurları H.Y. ve B.S. tarafından, ifade işlemlerinin yapıldığı odada elleri kelepçeli olmasına rağmen dövülmüştü. Yeni görüntülerde, Cengiz'in karakoldaki dayak olayından önce, polislerle tartışma anları, dayak yedikten sonra elleri ters kelepçeli olarak uzun süre diğer kişilerin arasında beklemesi ve iki polisin ona karşı elleriyle tehditlerini sürdürmesi de yer aldı. Ayrıca, eşinin dayak yediğinden habersiz olan Mehmet Murat Cengiz'in, karakol dışında beklediği anların da kameralarca kaydedildiği belirlendi.

‘İşkence ödüllendiriliyor’
Olayın ardından hem Fevziye Cengiz, hem polisler hakkında dava açılmış, polis memurları H.Y. ve B.S., İzmir 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde işkence suçlamasıyla yargılanmaya başlanmıştı. Yargılamayla ilgili bu ay başında mütalaasını veren savcı Göksel Er, işkenceden yargılanan 3 polisten H.Y. ve B.S.'ye 1.5 aydan 1 yıl 1 aya kadar hapis cezası istedi. Fevziye Cengiz dövüldüğü sırada perdeleri kapatan polis memuru N.A. için de 3 aydan 9 aya kadar hapis cezası talep edildi.

Fevziye Cengiz hakkında da polislere hakaret ettiği ve direndiği gerekçesiyle 2 yıl 1 aydan 8 yıl 9 aya kadar hapis cezası istendi. Fevziye Cengiz'in avukatı Hanefi Yıldırım, “Savcı görüntüler için 'işkence değildi' diyor. Bu işkence değilse ne? İşkence adeta ödüllendiriliyor. İstenen bu cezalar kabul edilemez. Kaldı ki Yargıtay'ın da işkence konusunda önemli kararları var” dedi.