Saç çeken polis hakim karşısında!

Haziran Direnişi'nde halkın sokağa çıktığı İzmir'de bir kadına saçından tutup copla vuran polis hakkında açılan davanın ilk duruşması bugün görüldü.
Saç çeken polis hakim karşısında!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    
İzmir Gündoğdu Meydanı'nda yaptığı eyleme saldıran ve aralarında bir kadının saçını çekerek coplayan polis hakkında 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan davanın ilk duruşması bugün yapıldı.

İzmir 11. Sulh Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya katılan tutuksuz polis, yaptığı savunmada o tarihte, 60 saatten fazla uykusuz, aç ve yorgun olmasının etkisiyle psikolojisinin pek sağlam olmadığını, bu nedenle kendisine, mesleğe ve teşkilatına yakışmayan bir harekette bulunduğunu, pişman olduğunu iddia etti. Savunmasının devamında, 'Bu kişiyi iterek ve tartaklayarak müdahalede bulunduğunu, fakat yanında karşı koyan kadına kendisinin vurmadığını, görüntüler incelendiğinde vuran polisin iddianamede tanık olarak yer alan T152 kask numaralı M.B. olduğunu ve kendini kurtarmak adına yalan ifade verdiğini' söyleyen polis, 'Biz orada günah keçisi olduk' dedi.

'Suç işleme kastım yok'
Sanık polis 'Artık ne yaptığımı bilmiyordum. Şahıs çığlık attığında bayan olduğunu anladım. Bu bayan ve mavi tişörtlü erkek daha önce göstericiler arasında bulunan ve biz kovalarken kaçıp gruba yetişemeyen şahıslardır. Suç işleme kastım yoktur. Böyle bir olaya karıştığım için pişmanım. Şimdi 'Keşke yapmasaydım' diyorum. Ben, bana verilen emirler doğrultusunda hareket ettim, emirlerin dışına kesinlikle çıkmadım' ifadelerini kullandı.