Ali İsmail Korkmaz anılıyor!

Ali İsmail Korkmaz'ın katledilişinin 1. yılında Türkiye'nin bir çok yerinde yürüyüş ve anma programı düzenlenecek.
Ali İsmail Korkmaz anılıyor!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    
Ali İsmail Korkmaz'ın katledilişinin 1. yılında Türkiye'nin bir çok yerinde yürüyüş ve anma yapılacak. Antakya'da Korkmaz’ın annesi Emel Korkmaz, babası Şehap Korkmaz, ablaları Aylin Taktuk ve Melike Çakırkaya ile ağabeyi Gürkan Korkmaz’ın kurduğu Ali İsmail Korkmaz Vakfı’nın (ALİKEV) temsili açılışı bugün düzenlenecek.

Ailesinin “Hüznü umuda taşımak için” diye duyurdukları anma programı saat 18:30’da Ali İsmail Korkmaz’ın mezarına ziyaretle başlayacak. Gezi’de hayatını kaybedenlerin ailelerinin yanı sıra İlkay Akkaya, Hilmi Yarayıcı, Pınar Aydınlar, Tolga Sağ, Barış Atay ve Mesreh El Emel Kaldırım Müzik Topluluğu’nun katılacakları program 20:30’da Sümerler Defne Amfi Tiyatro’da devam edecek.

İstanbul'da eylemler
İstanbul’da Saat 19.30’da Vamos Bien, Sol Açık, Spartakistanbul, Yoğurtçu Parkı Forumu ve #DirenKadıköy’ün çağrısıyla Kadıköy Şükrü Saraçoğlu Stadyumu önünde, saat 20.00’de de Kadıköy Boğa Heykeli önünde buluşularak Ali İsmail Korkmaz Parkı’na yürünecek ve burada bir anma programı gerçekleştirecek. Eskişehir halkı ise saat 21.00’de Kanatlı AVM önünde buluşacak ve bir yürüyüş gerçekleştirecek.

Ankara'da film gösterimi
Ankara’nın çeşitli bölgelerinde de Ali İsmail için belgesel gösterimleri, eylemler, anma programları düzenlenecek. Seğmenler Forumu 21.00’de Kuğulupark’a “Ali: Düşlerinde Özgür Dünya” isimli belgesel filmi gösterimi için çağrı yaparken Batıkent Dayanışma Platformu 20.00’de Batıkent Meydan’a, Anıtpark Forumu 21.00’de Anıtpark’a, Çayyolu Forumu ise 21.30’da Arcadium karşısındaki etkinlik alanına çağrı yaptı.