Musul'da 40 kilogram nükleer malzeme çalındı!

Irak yönetimi, bir süredir IŞİD'in kontrolünde bulunan Musul'daki bir üniversite'den 40 kilogram nükleer malzemenin 'terörist gruplarca' çalındığını duyurdu.
Musul'da 40 kilogram nükleer malzeme çalındı!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    
Irak yönetimi, ülkenin kuzeyinde bulunan bir üniversitede bilimsel araştırma amacıyla kullanılan nükleer malzemelerin 'terörist gruplarca' ele geçirildiğini duyurdu.

RT'nin haberine göre, Birleşmiş Milletler Irak Büyükeelçisi Muhammed Ali Elhakim, bu malzemelerin 'teröristlerce Irak'ta ya da ülke dışında kullanılması tehdidinin ortadan kaldırılması için' yardım çağrısında bulundu.

BM elçisi, Musul Üniversitesi'nde yaklaşık 40 kilogram uranyum bileşeni malzeme bulunduğunu ve bunların 'kitle imha silahı üretiminde kullanılabileceğini' söyledi.

'Sünni ayaklanmacıların işi'
Elhakim, çalınan malzemelerin Irak'ın dışına çıkartılabileceği konusunda uyarıda bulundu. Reuters'a konuşan bir hükümet kaynağı ise, söz konusu malzemelerin zenginleştirilmiş uranyum içerdiğine ihtimal vermediklerini kaydetti.

Malzemeleri hangi grubun çaldığı henüz net değil ancak hükümet kaynakları Sünni yaaklanmacıların işi olduğunu belirtiyor.