DHKP-C'den Saynur Tezel'e uyarı! Hesabını sorarız..

DHKP-C, Saynur Tezel'e asılsız ve yalan haber yaptığı gerekçesiyle uyarıda bulundu.
DHKP-C'den Saynur Tezel'e uyarı! Hesabını sorarız..
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    
Yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi.

DOĞRU HABERCİLİK YAP!
YALANLARININ HESABINI SORARIZ!

AKP iktidarı sürecinde kalemini faşizme satan çok gazeteci gördük. Aslında gazetecide denilemez onlara, satılmış beyinler, kalemler diyebiliriz.
Halkımızdaki cüretin zerresi olmayan ahmak ve korkak gazetecilerdir onlar. Özellikle Haziran Ayaklanması öncesi bu ahmaklar daha bir cesur küfür ederlerdi devrimcilere ve halka. Daha bir cüretli yalan söylerlerdi televizyon kanallarında. Ama halkımızın da artık bu yalancılara karnı tok, uyandı daha açık ve net görüyor bu gerçekleri. Öyle ki çatışmaların en yoğun olduğu zamanlarda burjuva medyanın araçları tahrip edildi, binlerce insan binalarının önünde yalanlarını yüzlerine haykırdı.
Burjuva medya yalanın, devrimciler gerçeğin savunucusudur. Devrimcilerin amacı doğru olanı halka kavratmaktır, yol yöntem bulup anlatmaktır.
Yalan söylüyorlar çünkü iktidarın gücünü mutlak görüyor halka inanmıyorlar. Yalan söylüyorlar çünkü para için yapamayacakları şey yoktur. Düzenin devamı için halkın kanı oluk oluk aksa dahi kılları kıpırdamaz. Bu çirkeflik burjuva medyaya hastır. Bu çirkeflerin ipliğini pazara çıkaracağız. Ağızlarını toplamayı bilmeyenlerin ağzını toplamasını biliriz. Ölümüne yarattığımız bu değerlere dil uzatılmasına izin vermeyeceğiz. Bu ağzını toplaması gereken alçaklardan bir tanesi de Saynur Tezel denilen sürtüktür.
Saynur Tezel zaten AKP’nin bir sürtüğüsün*, ispatlamazsan aynı zamanda bir alçaksın!
CNN Türk’ün haber spikeri Saynur Tezel her gün yaptığı “Günlük” programında “DHKP-C’nin gizli servisler tarafından kullanıldığını biliyoruz” dedi. 42 yıllık mücadele tarihimiz var ve bu tarih dost ile düşmanımızın çok net olduğu tertemiz bir tarihtir. Bu düşmanlarımızdan birisi MİT denilen işkence kurumudur.
Saynur Tezel bizi bu işkence kurumunun yönlendirdiğini söylüyor. Sen Kimsin Saynur Tezel? Tekellerin maaşlı bülbülüsün. Bu söylediklerinle ilgili elinde bir bilgi var mı? Varsa açıkla o zaman, açıklamazsan bir alçaksın. Senin gibi faşizmin maaşlı sürtüklerini iyi biliriz biz.
Beyinlerinizi satmışsınız siz, bu yüzden kanal kanal dolaşıyorsunuz. AKP senin SKY Türk’ten işten çıkarılmanı sağlayınca CNN Türk’e sizin kulunuz köpeğiniz olacağım diye yemin içerek mi döndün. Çürümüşlüğün en iyi örneğidir Saynur Tezel. Bu yalanları ilk kez söylemilyor, AKP’nin sözcülüğünü ilk kez yapmıyor. Ama biz kimseye benzemeyiz zeka özürlü kadın, üç kuruş aldığın para için devrimcileri karalayamazsın. 14 yaşındaki çocuklarımızın dahi bedel ödediği bu tertemiz onurlu tarihi senin gibi alçakların karalamasına izin vermeyiz. Tekrar ediyoruz ispatla o zaman, yoksa sana her fırsatta yazacağız sen bir şerefsizsin diyeceğiz. Yok eğer ben yalan söyledim diyorsan çık konuş. Ya da ben AKP’nin yeminli yalancı bülbülüyüm diye açıkla.
Saynur Tezel tarafını net koyan bir alçak. Emperyalistlerin borazanı Tezel Reyhanlı’da halka yönelik yapılan katliamda yaptığı haber ile de bunu kanıtlamıştır. AKP’nin ölü sayısını saklıyor diye tartışıldığı süreçte Tezel, “ölü sayısının bir önemi yok, önemli olan bunu Suriye yaptı” demiştir. Ölü sayısının ne önemi olur ki onun için, canı yanan, kolu bacağı parçalanan o değil, onun bir tanıdığı da değil. Onun gibi kalemini, ruhunu faşizme satmış bencil bir “haberci” için halkın acısının bir önemi olmaz. Öte yandan emperyalizmin politikaları gereği Suriye’yi hedef tahtasına oturtmaktan da çekinmeyen bir işbirlikçidir Tezel.
“Bu olayı Suriye yaptı” diyor Saynur Tezel. Nereden biliyorsun sen be kadın? Ne oldu, hani Suriye yapmış mı? Kanıtladınız mı? Ama basın ahlakı yok ki çıkıp özür dileyesiniz, yalan haberciliğinizden dolayı. Nusra Cephesi denilen işbirlikçi kasap örgüt, katliamı üstlenmesine rağmen çıkıp Suriye yaptı diye haber yapıyorsun. Program boyunca sık sık, 'Suriyeli muhalifler bunun Türkiye'ye yönelik bir saldırı olduğunu bildiriyor' diyerek tarafını seçiyordu. Kimi savunuyorsun sen? Suriye’de insanların kafalarını kesen, derilerini yüzen işbirlikçi Nusra gibi IŞİD gibi örgütleri mi?
Yine Hasan Ferit Gedik’in cenaze haberinde tarafını belli etmişti Tezel. Hasan Ferit’in cenazesinin 4 gün defnedilememesinin sorumlusu olarak devrimcileri göstermişti. Ne halka ne halkın değerlerine saygısı yoktur. Sorumsuzdur.
Saynur Tezel yaptığı bütün programlarda AKP faşizmine yönelik tek bir eleştiride bulunmamakla birlikte her zaman onları meşrulaştıran yorumlar yaptı. Sen böyle devam et. Kanal kanal gez... hangi patron kaç para verirse onun dediğini yap. İktidara kim geçerse onun borazanı ol.

BİRAZCIK AHLAKLI OLUN VE ONURLU GAZETECİLİK YAPIN! KESER DÖNER SAP DÖNER GÜN GELİR HESAP DÖNER. BUNU UNUTMAYIN!
Bugün AKP faşizminden korkunuzdan ağzınızı açmıyorsunuz, satıyorsunuz kalemlerinizi, küfürler yalanlar söylüyorsunuz devrimcilere. Unutmayın bu devran böyle gitmez, mutlaka hesabı sorulur. Sizi uyarıyoruz ona göre konuşun, faşizmin yalan haberlerini yapmaktan vazgeçin.
Faşizm insanlık onuruyla bağdaşmayan dünyanın en aşağılık, en şerefsiz işi paralı yalancılığı meslek haline getirmiştir. Bu nedenledir ki kan, irin ve pislik içtiği suya yediği ekmeğe bulaşmıştır; sıktığı eli kirletmektedir. Faşizmin elini sıkmayın.
Tekellerin TV kanalları namussuzların, şerefsizlerin cirit attığı bir yerdir. Bizim değerlerimize, uğruna ömrümüzü verdiğimiz değerlerimize dil uzatmayacaksınız. Her şeyin bir sınırı var.
ÖRGÜTÜMÜZ HAKKINDA ŞAİBE YARATAMAZSIN SAYNUR TEZEL
Örgütümüz hakkında şaibe ve güvensizlik yaymak Saynur Tezel’in haddi değil. CNN Türk’de işten çıkarmalar hep olacak. Bakın daha yeni Rıdvan Akar’ın işine son verildi. Paçanızı kurtarmak için bize çamur atmayacaksınız. “Ya işsiz kalırsam” korkusuyla boyun eğiyor devrimcilere saldırıyorsunuz. Hadi diyelim sana böyle bir haber geldi. Senin görevin bu haberin aslını astarını araştırmaktır. Ama sen ne yapıyorsun Tezel, dilinin ucuna geleni sözde doğaçlama konuşur gibi anlatıyor, söylüyorsun. “DHKP-C’nin gizli servisler tarafından kullanıldığını biliyoruz” diyorsun...
Nerden iliyorsun? Ne biliyorsun?
Yalan söylüyorsun. Örgütümüz hakkında polisin, MİT’in kontra bilgilerinin dışında tek bir şey yoktur. Bildiğin şeyleri konuşmuyorsun: Sana dikte edilen, senden konuşman istenen şeyleri konuşuyorsun. Örgütümüzün gizli servisler tarafından kullanıldığına dair elinde tek bir bilgi, belge, kanıt yoktur...
Saynur Tezel, çağırdığı konukla doğaçlama konuşarak “bilmiş” havaları yapıyor... Bu “bilmiş” havalarını bırak... O bize küfrettiğiniz metinlerin tek senin önüne konulmadığını biliyoruz...
Oligarşi içi çatışmada birbirini yiyen kesimlerin, söz konusu olan devrimciler ve halk olunca bütün çelişkilerini bir kenara koyup nasıl aynı dili konuştuğunuzu biliriz.
Sözde Doğan Medya ile AKP arasında, Fethullahçılar ile AKP arasında kıyasıya bir çatışma vardır... Ama devrimci hareketin politikaları tüm halk için umut olmaya başladığındı, halkımız devrimci hareketin politikaları etrafında birleşmeye başladığında hepsinin de korkuları aynı anda büyür. Şimdi yaptığınız budur. Kendi aranızdaki tüm çelişkileri bir kenara bırakıp devrimci harekete saldırıyorsunuz...
AKP’nin kontra politikalarının aracı olmayın. Kontra programlarınızla devrimcilere pisliklerinizi bulaştıramazsınız. Devrimcilerin dostları da, düşmanları da açıktır: Gizli servislerle işi olmaz...
Biz oligarşinin çürümüş düzenini yıkmak için savaşıyoruz. Tüm Kurumları ile yozlaşmış olan oligarşik devletinizi yıkacağız. Halkımıza şimdiden nasıl bir iktidar kuracağımızı gösteriyoruz. Silahlı milislerimiz nasıl bir adaleti temsil ettiğimizin göstergesidir. Eylemlerimiz kimlerin düşmanımız olduğunun kanıtıdır. Tüm faaliyetlerimiz nasıl bir ülke istediğimizin kanıtıdır. Tarih yazacak ve göreceksiniz.
Saynur Tezel bizi halk düşmanı işkencecilerin kullandığını söylüyor. Bu yalanlarınıza kimseyi inandıramayacaksınız.
Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü