İsrail engelliler derneğini vurdu!

İsrail’in Gazze'deki Engelliler Cemiyeti'ne düzenlediği saldırıda iki kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Saldırı sonucu eski Hamas hükümetinin başbakanı İsmail Heniye’nin üç yeğeni de hayatını kaybetti.
İsrail engelliler derneğini vurdu!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    
İsrail ordusu, Gazze’nin kuzeyindeki Beyt Lahya’da Engelliler Cemiyeti’ni hedef alması sonucu iki kişi yaşamını yitirdi. El Cezire'nin haberine göre gün boyunca devam eden saldırılar sonucunda; Gazze’nin batısındaki Tuffah Mahallesi’nde üç, Cibalya mülteci kampındaki saldırıda ise beş Filistinli öldü. Gazze’nin kuzeyindeki Şeyh Rıdvan Mahallesi’ne yönelik İsrail saldırısında beş kişi hayatını kaybederken, çok sayıda kişi de yaralandı.

Hamas’ın liderlerinden ve Gazze’deki eski Hamas hükümetinin başbakanı İsmail Heniye’nin kız kardeşinin üç çocuğu da yine saldırılar sonucu hayatını kaybedenler arasında.

İsrail savaş uçakları ayrıca Han Yunus kentindeki Ulusal İslam Bankası'nın merkezine saldırdı. Saldırının ardından binada yangın çıktı. Bina tamamen yanarken, çevredeki bazı evlerde de ciddi hasar meydana geldi. İsrail’in bombardımanı Gazze’nin Şecaiyye bölgesinde de büyük bir yangına neden oldu.
Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü