Ukrayna ordusu sivilleri vurdu!

Ukrayna ordusu yine sivilleri hedef aldı. Donetsk’te dört katlı bir apartmana düzenlenen hava saldırısında biri çocuk 11 sivil hayatını kaybetti.
Ukrayna ordusu sivilleri vurdu!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    
Ukrayna ordusunun dün Donetsk’teki sivil bir konuta düzenlediği hava saldırısında en az 11 kişi hayatını kaybetti. Donetsk’in doğusundaki Snizhne kentindeki dört katlı bir apartmana düzenlenen saldırıda bina yıkılırken en az 8 kişi de yaralandı. Bölge yetkilileri ölenler arasında bir çocuğun ve yaşlı bir çiftin de olduğunu belirtti. Yetkililer bir çocuğu da enkaz altından yaralı bir şekilde çıkardı.

Ukrayna Savunma Bakanlığı ise saldırının Ukrayna Hava Kuvvetleri’ne ait bir uçak tarafından düzenlenmiş olmayabileceğini savundu. Ukrayna’nın Güvenlik Konseyi sözcüsü Andey Lisenko, olayı “şüpheli ve kanlı bir provokasyon” olarak nitelendirdi.

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Vasali Zvariç de Snizhne kentindeki saldırıda “Rusya’nın parmağı” olduğunu iddia etti.

Ukrayna ordusu, Rusya yanlısı milislere karşı aylardır operasyonlarını sürdürüyor. Bu operasyonlarda şu ana kadar yüzlerce kişinin hayatını kaybettiği biliniyor.