Erdoğan, Gül'den rahatsız!

Başbakan’a en yakın isimlerden Yeni Şafak yazarı Abdülkadir Selvi bugünkü yazısında Erdoğan’ın Gül tartışmasından rahatsızlık duyduğunu yazdı.
Erdoğan, Gül'den rahatsız!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    
Kısa süre önce aktif siyasetten uzak duracağına yönelik mesajlar veren Gül geçtiğimiz gün TOBB’nin iftarında yaptığı konuşmada “hizmete devam edeceğim” ifadelerini kullanınca tartışma yeniden başladı.

Erdoğan’a en yakın gazetecilerden olan Yeni Şafak yazarı Abdülkadir Selvi bugünkü yazısında Erdoğan’ın bu tartışmalardan duyduğu rahatsızlığı açıkça ifade etti.

İşte Selvi’nin yazısının ilgili bölümü:

“AK Parti'de esas merak edilen Ekmeleddin İhsanoğlu ya da muhalefet liderlerinin ne yapacağı değil. Karşı mahalleyi izliyorlar ama asıl ilgi içeriye.
Cumhurbaşkanı Gül'ün ne yapacağı merak ediliyor.

Gül'ün, TOBB'un iftarında,' Bundan sonra da milletime hizmet etmeye devam edeceğim' sözü kulislerde siyasete açık kapı olarak değerlendiriliyor. Cumhurbaşkanı, Kütahya gezisinde, bugünkü şartlarda gelecekle ilgili siyaset planının olmadığını söylemişti.

O günkü şartlarda ne vardı? Başbakan Erdoğan,'Koşan,terleyen Cumhurbaşkanı'profili ortaya koymuştu. Başbakan'ın da kendisiyle uyumlu olması gerektiğinin altını çizmişti. 'Tüm yetkilerimi kullanırım' demişti. Cumhurbaşkanı Gül bu açıklamayı 18 Nisan 2014 tarihinde yapmıştı.

Bir gün sonra Köşk adına gazetecileri arayan kaynak, 'Bu günkü şartlar'ın altını çizmişti.

Görünen o ki, 'Bugünkü şartlarda' ve Cumhurbaşkanı'nın pozisyonunda bir değişiklik söz konusu. Gül'ün, TOBB'un bu tür organizasyonlarında ve veda ziyaretleri sırasında siyasete göz kırpan mesajlar vermeyi sürdürmesi bekleniyor.

Dikkatle takip etmekte yarar var.

Ben Erdoğan'ın şimdiye kadar ki çizdiği gelecek vizyonunda birinci önceliğinin Abdullah Gül olduğu sonucuna varmadım.

Ama bu süreç AK Parti açısından kritik bir süreç. Öyle kolay kolay ve sancısız olarak atlatılacağa da benzemiyor.

Erdoğan cumhurbaşkanı seçildikten sonra doğal olarak, Gül partinin başına geçecek mi, kim Başbakan olacak sorularının cevabı aranacak. Gül'ün kararı kadar Erdoğan'ın kimi seçeceği de önem taşıyacak. Ancak Erdoğan Cumhurbaşkanlığı seçimi neticelendirilmeden, Başbakan kim olacak tartışmasının açılmasından rahatsız.”
Vehaber Menu