Evlerinizi boşaltın!

İsrail dün ilan edilen ateşkesi bozarak Gazze’ye saldırmayı sürdürüyor. Saldırılarda ölenlerin sayısı 200’ü geçerken, kara hareketi planlayan İsrail, yüzbinden fazla Gazzeliye gönderdiği telefon mesajıyla “Evinizi terk edin” dedi.
Evlerinizi boşaltın!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    
Mısır’ın önerisi ile Gazze’de dün ilan edilen ateşkese rağmen İsrail’in Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılar devam ediyor. İsrail ordusunun hava saldırılarında ölenlerin sayısı 200’ü geçti. Saldırılarda üst düzey Hamas yöneticileri de hedef alınırken İsrail Savunma Bakanlığı bu sabah yüzbinden fazla Gazzelinin telefonlarına sesli mesaj göndererek evlerini terk etmelerini istedi.

Bu sesli mesaj İsrail’in Gazze’ye bir kara harekatı düzenlemeyi planladığı bir dönemde gönderildi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, bugün “Hamas’ın diplomatik bir çözümü reddettiğini” iddia ederek, “askeri operasyonları yoğunklaştırmaktab başka seçenekeri olmadığını” savundu. Ateşkesin sona erdiğini ilan eden bu açıklamanın ardından İsrail ordusu, Hamas Milletvekili İsmail el Eşkar ve Hamas Siyasi Büro üyesi Mahmud ez-Zehar’ın evlerini vurdu. Her iki evin de tamamen yıkıldığı saldırılarda ölen ya da yaralanan olmadı. İsrail savaş uçakları ayrıca Gazze’deki Filistin hükümetinin İçişleri Bakanlığı binasınıda vurdu. Filistinli yetkililer dün geceden bu yana devam eden saldırılarda en az 10 kişinin öldüğünü açıkladı.

Son yaşanan ölümlerle birlikte İsrail’in saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısının 204’e çıktı. Yetkililer ölenlerin yüzde 30’unu kadın ve çocukların oluştuduğunu dile getirirken, Birleşmiş Milletler’den yapılan açıklamada da ölenlerin dörtte üçünden fazlasının sivil olduğu belirtildi.