Gerçek devrimciler sizlersiniz!

Esad, Arap ülkeleri ve Batı'da teröristleri destekleyenlerin bedelini fazlasıyla ödeteceklerini ve tüm ülkede huzuru sağlayana dek savaşacaklarını söyledi.
Gerçek devrimciler sizlersiniz!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    
Suriye'deki savaş 3. yılına girerken, önümüzdeki 7 yıl için tekrar devlet başkanı Beşar Esad, bugün başkanlık yeminini etti.

Başkanlık sarayındaki yemin töreninde Hıristiyan ve Müslüman din adamları ile parlamento üyeleri de yer aldı.

'Gerçek devrimciler sizlersiniz'
Esad, Devlet televizyonunda yayımlanan konuşmasında; Suriye'deki 'kirli savaşı yenmek için' oy kullanan Suriye halkını övdü.

Arap ve Batılı ülkelerin teröristleri desteklememlerinin bedelini ağır şekilde ödeteceklerini belirten Esad sözlerine şöyle devam etti; 'Bazılarının 'özgürlük' çığlıklarının üzerinden üç yıl dört ay geçti. Onlar devrim istediklerini söylediler ancak gerçek devrimciler sizlersiniz. Devriminizi ve zaferinizi kutluyorum. Yolunu kaybetmiş olanlar, şimdi her şeyi daha net görüyorlar, özgürlük ve devrim maskeleri düştü ve korkunç yüzleri ortaya çıktı.'

Gazze'deki İsrail saldırganlığına da değinen Esad; Müslüman ülkelere Gazze'ye silah ve para yardımında bulunmaları için çağrı yaptı.

Suriye'de 3 Haziran'da yapılan seçimde; Beşar Esad oyların %88.7'sini kazanarak 3. dönem devlet başkanlığına hak kazanmıştı.