THY pilotu sosyal paylaşım kurbanı!

Türk Hava Yolları, 4 yıllık pilotun görevine, 'sosyal medyada siyasi içerikli mesajlar paylaştığı' gerekçesiyle son verdi.
THY pilotu sosyal paylaşım kurbanı!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    
Pilot Emir Özsev Erkal'ın, 4 yıl görev yaptığı THY'deki işine son verildi. Görev yaptığı 4 yıl boyunca sadece 10 gün izin kullandığını söyleyen Erkal'ın görevine 'verimsizlik'gerekçesiyle son verildiği belirtildi.Airporthaber.com'un haberine göre, 'Hiç hasta olmadım, mazeret beyan etmedim. Sanırım sosyal medyadaki siyasi paylaşımlarım rahatsız etti' diyen Erkal, işten atılma gerekçesinin iş performansıyla alakalı olmadığını vurguladı.

THY pilotunun iş arkadaşlarına veda ettiği mektubu şöyle:

5 Temmuz 2010 yılında girdiğim ve ait olmaktan gurur duyduğum şirketimden tam 4 yıl sonra Temmuz 2014 itibariyle atıldım.

(...)

Atfedilen suç, 'verimsiz çalışmalarım, istifade edilemeyen hizmetlerim... Her uçuşuma keyifle geldim, bayılıyorum bu kokpitte olmaya, bu ekiple uçmaya. 4 yılda 10 gün izin yaptım. Hiç hasta olmadım. Hiç geç kalmadım. Ortalama 900 saat uçtum. Ya herkes bana iltimas geçti ve hak ettiğim doğruları yüzüme vurmadı ya da hiç bunlarla alakası yok sadece sosyal medyada yazdıklarım çok rahatsızlık yarattı. Halbuki ben hayatım boyunca hiç politize olmadım. Utanılacak kadar apolitik bir hayatım oldu sanırım. Ama bir dünya görüşüm var. Kendimi ait hissettiğim cumhuriyet ilkeleri var ve bunlara aykırı bir şey olduğu zaman itirazımı söylemekten ya da yazmaktan imtina etmem, sanırım fiyatım bunların üzerinde...

Bu süreci bana reva gören ,şirketten attıran,atan, sebep olan veya görevini yapmayanlara hiçbir şey söylemiyorum.