Mahkeme: Tayt tahrik nedeni!

Boşanma davası sürerken eşini bıçaklayan Turgay K'ye ceza indirimi yapan mahkeme, skandal gerekçe gösterdi. Kararda, 'eşin bir otomobilde hafif yana yatmış vaziyette oturması' ve 'tayt giymiş olması' şeklinde kadın düşmanı ifadeler yer aldı.
Mahkeme: Tayt tahrik nedeni!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    
Boşanma davası sürerken 3 yıllık eşi Diba K.'yı bıçakla yaralayan Turgay K., tutuklu yargılandığı Ağır Ceza Mahkemesi'nde 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme ise verdiği cezada, kadın düşmanı bir gerekçeli karara imza attı. Kararda, Diba K.'nın otomobilde 'hafif yana yatmış vaziyette oturmasını' ve 'tayt giymiş olmasını' tahrik saydı.

DHA'nın haberine göre, olay, geçen 23 Ocak günü Terminal Mahallesi Kombine Caddesi'nde meydana geldi. 32 yaşındaki Turgay K., boşanma davası süren eşi 31 yaşındaki Diba K.'yı bir akaryakıt istasyonunda A.P.'ye ait otomobilin içinde gördü. Turgay K., eşinin olduğu otomobile bindi ve hareket ettikten sonra sürücü A.P.'den araçtan inmesini istedi. Ön koltukta oturan Turgay K. arka koltukta oturan Diba K.'nın yanına geçti ve konuşma sırasında tartışma çıktı. Tartışma sonrası otomobilden çıkmak isteyen Diba K.'yı kocası saçından tutarak içeriye çekti ve sırtından bıçakla yaraladı. Bunun üzerine dışarıda bekleyen A.P. polis ile Diba K.'nın kardeşlerini arayarak yardım istedi. Diba K. hastaneye kaldırılırken, gözaltına alınan Turgay K. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

'Aynı otomobilde bulunması kuşku yarattı'
Mahkeme heyetinin hazırladığı gerekçeli kararda, Turgay K. hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendiği, ancak eylemin teşebbüs aşamasında kaldığı ve kullanılan silahın elverişsizliği nedeniyle TCK'nın 35/2 maddesi uyarınca indirilerek takdiren 15 yıl hapis cezası ile cezalandırılması talep edildiği vurgulandı.

Kararda, 'Diba K.'nın A.P.'nin otomobilinde hafif yana yatmış vaziyette oturması, tayt giymiş olması, sanığın ise bu şekilde görünce 'Bu ne biçim giysi, üstüne başına bak' deyince tartışma başladığı, tartışma sırasında Diba K.'nın kocasına 'Ben o... isem sen de p.....n' dediğine dikkat çekilerek A.P. ile aynı otomobilde bulunması nedeniyle kuşku yarattığı ve tahrik oluşturduğundan dolayı cezada indirim yapıldığı' yönünde skandal ifadeler yer aldı.

Mahkeme heyeti Turgay K.'yı 'eşe karşı kasten adam öldürmeye teşebbüs' suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdı ve hükümle birlikte tutukluluk halinin devamına karar verdi.
Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü