Halk Cephesi'nden BDP binasında oturma eylemi!

Halk Cephesi, saldırılara karşı oturma eylemi başlattı.
Halk Cephesi'nden BDP binasında oturma eylemi!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    
Halk Cephesi'nden yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi.

BDP ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİNDEYİZ

BDP son 4 gündür Çayan, Gazi, Sarıgazi ve Okmeydanı’nda yaptıkları saldırılarda 200e yakın insanımızı yaralamasına, bir insanımızın gözünü kör etmesine, 4 insanımızı pompalı silahla vurmasına, derneklerimizi, mahallelerimizi yakmasına rağmen, yaptıklarının hesabını vermiyor.

BDP perşembe akşamı Halk Cephesiyle yaptıkları görüşmeleri kestiğini ilan ederek sorumluluktan kaçıyor.

BDP, görüşmeleri kestiğini ilan ederek, devrimci kanı dökenlerin sırtını sıvazlıyor.

Kanını döktüğünüz 200’e yakın insanımızın, yakılan yıkılan derneklerimizin, çay bahçelerimizin hesabını istiyoruz.

DEVRİMCİ KANI DÖKMEK SUÇTUR!

BDP BU SUÇU İŞLEYENLERİ AÇIKLAMALI VE CEZALANDIRMALIDIR!

İŞTE BU YÜZDEN BDP İL BİNASI ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİNDEYİZ!

*Oturma eylemi 1 Ağustos günü saat 18.00-21.00 arasında,

2 Ağustos günü ise saat 10.00-18.00 arasında yapılacaktır. denildi

Halk Cephesi üyesi bir grup DBP İstanbul İl Örgütü önünde,oturma eylemi başlattı. Olay yerine gelen ve Halk Cephesi üyelerini kaldırmak isteyen kalkmamaları halinde gözaltına alınacaklarını belirten polise müdahale eden DBP'li yöneticiler, 'onlarla herhangi bir sorunumuz yok, oturmalarında bir sakınca yok' diyererek oturanların gözaltına alınmasını engelledi.

Nurtepe'de 29 Temmuz'da cumhurbaşkanı adayı Demirtaş için kurulan standa Halk Cephesi üyesi bir grubun saldırısının ardından başlayan ve diğer semtlere de yayılan gerginlikle ilgili Halk Cephesi üyesi bir grup DBP'nin Beyoğlu'nda bulunan İstanbul İl Örgütü önünde oturma eylemi başlattı. Olaydan DBP ve HDP'lileri sorumlu tutan Halk Cephesi üyelerinin DBP ve HDP yöneticileriyle görüşmek istediği öğrenildi. Eylemciler ayrıca basının görüntü almasına da izin vermedi.

Halkınsesi.Tv'den yayınlanan Halk Cephesi imzalı açıklamada ise oturma eyleminin bugün saat 18.00-21.00 arasında yarın ise saat 10.00-18.00 arasında yapılacağı belirtildi.

Bu arada oturma eylemi yapan grubu ablukaya alan ve eylemi bitirmeleri yönünde uyaran polis, eylemin sona ermemesi halinde eyleme müdahale edeceklerini bildirdi. Bunun üzerine olaya DBP ve HDP'liler müdahale ederek grubun gözaltına alınmasını engelledi. DBP ve HDP yöneticileri polise, 'burada oturanlara müdahale etmenize izin vermeyiz. Onların burada oturmasında herhangi bir sakınca yok. Onlarla herhangi bir sorunumuz yok' diyerek polisin geri çekilmesini sağladı. Polis çekilirken, Halk Cephesi üyelerinin eylemi devam ediyor.
Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü