Ankara'nın tarihi mahallesine AVM!

Ankara'nın tarihi mahallesi Saraçoğlu mahallesi, bölgeye AVM yapılması kararı nedeniyle yıkım tehlikesiyle karşı karşıya.
Ankara'nın tarihi mahallesine AVM!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    
Ankara'nın ünlü Saraçoğlu (Namık Kemal) Mahallesi yıkım tehlikesiyle karşı karşıya. 2013 yılında bilirkişinin aksi yönde rapor vermesine rağmen 'afet bölgesi' olma ihtimaliyle boşaltılan Kızılay'ın ortasındaki çınar ve kestane ağaçlarıyla kaplı cennet mahalle için bugün Resmi gazetede duyuru yayınlandı.

Duyuruda, 'ekonomiye kazandırılması amacıyla' açıklaması yapılarak tahsislerinin kaldırılmasına dair karar yürürlüğe kondu. Kararla birlikte devlet lojmanı olarak kullanılan mahalledeki yapılar AVM veya otel olarak kullanılmasının önü açılmış olacak.

'Sit alan' statüsü kaldırıldı
Ayrıca Maliye Bakanlığı veya Bakanlıkça uygun görülen hallerde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ve diğer ilgili kamu kurum ve kuruluşları tarafından yürütülecek projeler kapsamında değerlendirilereceği ilan edildi.

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, 'Bu alan hepimize aittir, ben yaptım oldu mantığıyla proje uygulanamaz. Bu bakış açısıyla Saraçoğlu Mahallesinin geleceği risk altındadır. TOKİ ve Özelleştirme İdaresi oraya proje yapacaksa vay halimize. Bakanlık kapalı kapılar ardında değil kamuoyu önünde şeffaf şekilde katılımcı bir yöntemle süreci işletmek zorundadır' yorumuyla karara tepki gösterdi.
Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü