Kılıçdaroğlu yeniden başkan seçildi!

CHP'nin 18. Olağanüstü Kurultayı'nda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tekrar başkanlığa seçildi.
Kılıçdaroğlu yeniden başkan seçildi!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    
18. Olağanüstü Kurultayı'nda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tekrar başkanlığa seçildi. Kemal Kılıçdaroğlu 740, Muharrem İnce 415 oy aldı.

CHP'nin 18. Olağanüstü Kurultayı'nda Genel Başkanlık seçimi için oy verme işlemi başladı.

Kurultayın yapılacağı alan delegeler ve partililer tarafından dolduruldu. Bin 218 delegenin genel başkanlık, parti meclisi ve disiplin kurulu seçimleri için oy kullanacağı kurultay, Kemal Kılıçdaroğlu ve başkanvekilliğinden istifa eden CHP Yalova milletvekili Muharrem İnce genel başkanlık için yarışacak.

Dün kurultaya ilişkin açıklama yapan Haluk Koç, Parti Meclisi seçimlerinde çarşaf liste uygulanacağını kaydetmişti.

Öte yandan, kurultayın yapılacağı salon ve etrafı afişlerle donatılmış durumda. 'Güçlü CHP, güçlü demokrasi, güçlü Türkiye' pankartları salonun bir çok yerine asıldı. CHP'de kurultayın teması 'Birlik ve kardeşlik', 'CHP'de demokrasi, Türkiye'de demokrasi', 'Ülkede özgürlük, ülkede hukuk devletinin egemen olması' olarak belirlendi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu divanı oylamaya sundu. 50 delegenin önergesiyle sunulan divan oy birliğiyle kabul edildi.
11.18 Kılıçdaroğlu 944 Muharrem İnce 177 imzayla genel başkanlığa aday gösterildi


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu kongrenin açılış konuşmasını yaptı.
Kılıçdaroğlu, '18. Olağanüstü kongremize hoşgeldiniz. İç tüzüğün öngördüğü çerçevede 18. olağanüstü kongremizi açıyorum' dedi
Kılıçdaroğlu divanı oylama sundu. Divan oy birliği ile kabul edildi. Divan başkanı Engin Altay olarak belirlendi.
2 ADAY YANYAYA OTURDU, PARTİLİLERE BİRLİKTE SELAMLADI
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 18'inci olağanüstü kurultayın yapılacağı salona geldi. Kılıçdaroğlu salona eşi Sevim Kılıçdaroğlu ile birlikte geldi. Kurultay alanında CHP lideri Kılıçdaroğlu ile genel başkan adayı Muharrem İnce yanyana oturdu. İnce, Kılıçdaroğlu'nu ayakta karşıladı.

Kurultayın yapılacağı salonda 'Soma'da hayatını kaybeden maden işçilerinin, Uludere'de hayatını kaybedenlerin ve Gezi Parkı eylemlerinde hayatını kaybedenlerin aileleri de katıldı. Ailerin salonda bulunduğu anonsu ayakta alkışlandı. Gezi Parkı'nda hayatını kaybedenlerin ailelerin geldiği anonsunun ardından 'Her yer Taksim, her yer direniş' sloganı atıldı.

PARTİLİLERİ BİRLİKTE SELAMLADILAR
Kemal Kılıçdaroğlu ve Muharrem İnce, kurultaya katılan partilileri ve delegeleri birlikte selamladı. Öte yandan eski genel başkan Deniz Baykal, Kılıçdaroğlu ve İnce'nin yanına gelerek, başarılar diledi.

GEZİ PARKI BELGESELİ GÖSTERİLDİ
Kılıçdaroğlu, kurultayı açmak için geldiği kürsüde partililere 'Yoldaşlar' diye hitap etti. Delegeler tarafından sunulan dilekçeyi okuyan Kılıçdaroğlu, CHP 18'inci Olağanüstü Kurultayı Başkanlık Kurulu'na Engin Altay'ın adaylığını oylamaya sundu. Altan, oybirliğiyle Başkanlık Kurulu başkanlığına seçildi. Kılıçdaroğlu, divan üyeliğine seçilen isimlerle tek tek tokalaştıktan sonra kürsüden indi.

Altay, açılış konuşmasının ardından Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü ve devrim şehitleri için bir dakikalık saygı duruşuna davet etti. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'ın açılış konuşmasının ardından kurultay salonunda Gezi Parkı ile ilgili bir belgesel gösterimi yapıldı.

ULUDERELİ AİLELER CHP KURULTAYI'NDA
CHP'nin Kardeşlik Kurultayı'na davet edilen Uludereli Aileler de salona geldi.

Uludere'de ölenlerin aileleri de CHP kurultayına davetliydi. Aileleri temsilen bir heyet kurultay salonuna geldi. Aileler, salona 'Katil devlet hesap verecek' sloganları ile girdiler ve kendilerine ayrılmış yere oturdular.

GEZİ ŞEHİTLERİ UNUTULMADI
Kurultay'ın yapılacağı salonun önünde Gezi Şehitlerinin posterleri yer aldı.

SARIGÜL ALKIŞLARLA GİRDİ
Mustafa Sarıgül'ün salona girişi alkış ve sloganlarla oldu Salon, 'el ele, kolkola, omuz omuza' sloganlarıyla karşıladı.

KILIÇDAROĞLU, TORUNU VE EŞİ İLE ELELE ÇIKTI
Kılıçdaroğlu, saat 09.50'da evinden yanında torunu ve eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile elele çıktı. Kısa bir açıklama yapan Kılıçdaroğlu, ''Güzel bir kurultay olacak. Hep beraber bunun tanığı olacağız'' dedi.

BAKIRKÖY ODA ORKESTRASI İLE BAŞLADI
CHP kurultayı, Bakırköy belediyesi oda orkestrasının mini kongresi ile açıldı.

KILIÇDAROĞLU ÇAV BELLA İLE GİRDİ
Kemal Kılıçdaroğlu, saat 10:00 sıralarında Bakırköy Belediyesi oda orkestrasının konseri sırasında Çav bella çalınırken girdi, alkışlar ve sloganlarla girdi.
Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü