INSTAGRAM ÇİN'DE ENGELLENDİ!

Çin'de büyüyen sokak çatışmaları Instagram'ı engelletti. Yönetimin katı kuralları bu kez yine bir sosyal ağı vurdu.
Instagram Çin'de engellendi!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    
Eskiden sokak eylemleri karşısında bilinçlenmeyi engellemek için gazete, dergi ve kitaplara yasak gelirdi. Gelişen teknolojiyle birlikte yöneticiler de bu düzene ayak uydurarak insanların seslerini yükselttiği ve iletişim kurduğu uygulamaları kapatarak aynı yasakçı zihniyeti sürdürüyor. Hong Kongsokaklarına tam demokrasi isteğiyle dökülen binlerce kişiyle polis arasındaki gerilim şiddetlenirken, yaşananların sosyal ağlar yoluyla tüm dünyanın gözü önüne serilmesi yöneticileri rahatsız etmiş olacak, ülkede Instagram'a erişimin engellendiği bildirildi. Occupy Central etiketiyle protestocular tarafından gönderilen fotoğraf videolar çoğalınca önlem alma gereği duyan yetkililer, sadece Instagram'ın değil Çin'in Twitter'ı olarak bilinen Weibo'nun da erişimine el koydu.

Bazı kaynakları Hong Kong'dan hala Instagram'a girip paylaşım yapanları olduğunu, bu sebeple yasak haberlerinin asılsız olacabileceğini belirtse de, Gezi Parkı olayları sırasında Türkiye'de erişime kapatılan Tiwtter'da Türk kullanıcıların Tweet atma rekorunu nasıl kırdığını bildiğimizden uygulamanın yasaklandığını söyleyen blokedinchina.net ve benzeri pek çok kaynağın haberinin doğruluğuna inanıyoruz.

38 kişinin yaralandığı olayların muhatabı Çin hükümetinin Çinli bankalara sunuculaını IBM yerine yerel bir markaya geçirmelerini acilen istediği de gelen haberler arasında. Sosyal ağların sansür konusunda sabıkalı Çin'de akıbetini takip ediyor olacağız.
Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü