Sansürün ardından gösterim kararı!

51. Antalya Uluslararası Altın Portakal Film Festivali'nde sansürlenen ve yarışma dışı bırakılan 'Yeryüzü Aşkın Yüzü Oluncaya Dek' filmi 'ufak bir sansür'ün ardından, yarışmada yer alacak.
Sansürün ardından gösterim kararı!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    
Bu yıl 51.cisi gerçekleştirilen Antalya Uluslararası Altın Portakal Film Festivali'nde Reyan Tuvi'nin 'Yeryüzü Aşkın Yüzü Oluncaya Dek' belgeselinin festival dışı bırakılması başlayan sansür tartışması filmin yarışmaya alınması kararıyla son buldu.

Reyan Tuvi yaptığı açıklamada filmin İngilizce altyazısındaki bir küfrün çevirisini kaldırdığını, belgeselin Antalya’da gösterileceğini açıkladı.

Ancak kararın ardından sosyal medyada, bu içeriğin kaldırılmasının da bir sansür biçimi olduğu tartışmaları başladı.

Dün; Altın Portakal festival yönetiminin sansürcü tavrında ısrar etmesi üzerine Ulusal Belgesel Film Yarışması Ana Jüri Başkanı, Can Candan jüri başkanlığından çekildiğini Twitter’dan duyurmultu. Candan 'Varılan bu noktada Ulusal Belgesel Film Yarışması Ana Jüri Başkanı olarak benim gönül rahatlığıie görevime devam edebilmem ve 51. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin bir parçası olabilmem mümkün değildir. Sansürün, sorumsuzluğun, manipülasyonun ve baskının olduğu yerde ben yokum' açıklamasını yapmıştı.