Ölü sayısı artıyor!

Muş, Batman, Diyarbakır, Mardin ve Siirt'te Kobanê eylemleri sırasında yaşamını yitirenlerin sayısı 22'ye yükseldi
Ölü sayısı artıyor!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    
IŞİD'in Kobanê'ye yönelik saldırısını protesto etmek amacıyla başlayan eylemler üçüncü gününe girdi. Türkiye geneline yayılan eylemler nedeniyle 6 ilde sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Sokağa çıkma yasağının uzatıldığı Mardin'in Kızıltepe ilçesinde 2 kişi vurulmuş halde bulundu. Olaylarda hayatını kaybedenlerin sayısı 22'ye yükseldi. 145 kişinin yaralandığı gösterilerde 368 kişi de gözaltına alındı.

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker Diyarbakır'da hayatını kaybedenlerin sayının 10'a yükseldiğinin açıkladı. Dün öğle saatlerinden bu yana şiddetlenen olaylarda Diyarbakır’da 10, Mardin’de 5, Siirt’te 3, Van'da 1 ve Batman’da 1 kişi, gruplar arasında çıkan çatışmada öldü. Muş’ta da 1 kişi, başına isabet eden gaz fişeğiyle yaşamını yitirdi.
Diyarbakır

Diyarbakır’da önceki gün başlayan eylemler, dün devam etti. Ofis Semti’ndeki bir öğrenci yurdunda bulunan Atatürk büstü, öğrenciler tarafından binadan aşağıya atıldı, tekmelendi. Kent merkezindeki banka şubeleri ve ATM’lerine zarar verildi.

Protestoların arttığı akşam saatlerinde, iddiaya göre PKK yanlılarıyla Hizbullahçılar arasında çatışma çıktı. Çatışmada 10 kişinin öldüğü bildirildi. Kentte ilk ve orta dereceli okullar pazartesi gününe kadar tatil edildi. Sur İlçesi Gazi Caddesi üzerinde bulunan Sur İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde nöbet tutan polislerin üzerine uzun namlulu silahla ateş açıldı. Bir polis yaralandı. 2 güvenlik görevlisi molotof ve taş atılması sonucu yaralandı.

Diyarbakır’da dünkü olaylar sırasında çoğu ateşli silahla vurularak ölen 10 kişiden 8’inin kimlikleri açıklandı. Bu kişilerin Turan Yavaş, Süleyman Kale, Yusuf Tokar, Mahmut Enes, Riyat Güneş, Mahsun Çoban, Hasan Gökyüz ve Ahmet Dağkak olduğu belirtildi.

Ölenlerden 2 kişinin üzerinden kimlik çıkmazken, bu kişilerin kimlik belirleme çalışmaları sürüyor. Olaylarda yaralanan 45 kişi de çeşitli hastanelerde tedavi görüyor. Diyarbakır’da 30 kişi de gözaltına alındı.
Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü