Hizbullah'tan savaş ilanı!!

IŞİD'in Kobani'ye yönelik saldırılarını protesto amacıyla düzenlenen eylemlere saldıran Hizbullah, yayınladığı bildiri de, saldıralara misliyle karşılık vereceklerini söyledi.
Hizbullah'tan savaş ilanı!!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    


IŞİD'in Kobane'ye yönelik saldırılarını protesto amacıyla birçok ilde düzenlenen eylemlere saldıran Hizbullah, ‘Hizbullah Basın Bürosu’ imzasıyla örgüte yakın ‘huseynisevda.biz’ adlı internet sitesinde yayınladığı bildiride, eylemlere saldırmadıklarını iddia ederek, onlara yöneltilen saldırılara misliyle karşılık vereceğini söyledi.

'SEYİRCİ KALMAYIZ'
“Bölgeyi, halkımızı ve saldırganları çok iyi tanıdığımız ve söz konusu saldırıların ne anlama geldiğini çok iyi bildiğimiz için bunun bir savaş ilanı olduğunu ve buna seyirci kalamayacağımızı kamuoyuna duyurduk” ifadelerine yer verilen bildiride, “Müslüman kardeşlerimize bu güne kadar yapılan saldırılara karşılık verildiği gibi bundan sonra da yapılacak saldırılara en azından misli ile karşılık verileceği bilinmelidir' dendi.

HİZBULLAH NEDİR?
Lübnan Hizbullah'ı ile bağlantısı bulunmayan 'Türkiye Hizbullah'ı' ya da 'Kürt Hizbullah'ı' olarak bilinen örgüt 1990'lı yıllarda, derin devlet tarafından PKK'ye karşı desteklenmişti. 28 Şubat döneminde, tasfiye edilen Hizbullah'ın örgüt evlerinde, domuz bağlarıyla işkence edilerek öldürülen insanların cesetlerine ulaşılmıştı. Hizbullah'ın liderleri AKP döneminde cezaevinden çıkartılarak yeniden faaliyete geçti. Bu dönemde tekrar palazlanan ve AKP derin devletinin Kürt illerindeki kolu olarak görülen Hizbullah, bu dönemde Hüda-Par adı altında yasal bir yapılanmaya da gitti.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü