Dersler camide işlenecek!

Edirne İl Müftüsü Emrullah Üzüm, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersi’nin her dönem en az bir defa camide verileceğini açıklayarak zorunlu din dersi, türban serbestliği ve okulların imam hatiplere dönüştürülmesi tartışmalarına bir yenisini ekledi.
Dersler camide işlenecek!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    


Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında konuşan Edirne İl Müftüsü Emrullah Üzüm, zorunlu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersi’nin her dönem en az bir defa camide verileceğini açıkladı. Birgün Gazetesi’nden Serbay Mansuroğlu’nun haberine göre Üzüm, üzerinde çalışılan bir protokol kapsamında Türkiye’de ilk defa Edirne’de öğrencilerin derslerini camide işleyeceklerini belirtti.

'TÜRKİYE GENELİNE YAYACAĞIZ'

Edirne Halk Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilen açılış programında konuşan Üzüm şöyle devam etti:

'Hafta boyunca Selimiye’yi merkez yaptık. Diğer camilerde de programlarımız olacak ama Selimiye’de daha yoğun. Mesela 15 Ekim günü 500 öğrencimiz saat 14.00’da Selimiye’yi ziyaret edecek. Bir de şöyle bir şey düşündük. İnşallah önümüzdeki süreçte tüm Türkiye’de uygulanacaktır bu. Her okulumuzda her iki eğitim döneminde de en az birer Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersi’nin camide uygulamasını yapması için bir protokol hazırlıyoruz. Bunu da çok büyük bir sevinçle paylaşıyoruz. Özellikle bu süreçte Selimiye tercih edilirse o çocuklar için çok faydalı olacak diye düşünüyoruz. Bu projeyi tüm Türkiye’ye yaymayı düşünüyoruz, Diyanet İşleri Başkanlığı’yla da bir iletişimimiz oldu. Protokolümüzü hazırladık, bu gençlerimizin camiyle buluşması için çok faydalı olacaktır diye düşünüyorum.'

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü