Emrah Serbes: 10 liralık korsan orijinalinden daha iyi!

BEHZAT Ç. romanın yazarı Emrah Serbes, Frankfurt’ta okurlarıyla buluştu.
Emrah Serbes: 10 liralık korsan orijinalinden daha iyi!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    
Serbes, etkinlikte ‘Junge Verlierer’ adıyla Almancaya çevrilen ‘Erken Kaybedenler’den bölümler okudu. Sekiz öyküden oluşan eseri altı yıl önce, hayatında işlerin kötüye gittiği sırada yazdığını anlatan Serbes, “Ev sahibim kirayı ödeyemediğim için evden kovmuştu. İş hayatım berbat durumdaydı. Hikayelerimi o ruh halimle yazdım. Bunların diğer hikayelerden farklı potada olacağına karar vermiştim” dedi.

Yazar olmaya 15 yaşında karar verdiğini belirten Serbes, kendi yazma tekniği hakkında şunları söyledi:
“İnsan hikayeleri aklına geldiği zaman hemen yazmalı. Aksi durumda hikaye elinizden kaçabilir. İskelet not alındıktan sonra oluşur. Hikayelerimin baştan sona kadar da kurgusu aklımdadır. İlk cümlesini yazarken son cümlesini bilmem lazım. Türk edebiyatı, dünya edebiyatının taşrası. Yazarları da pek ilgi görmüyor.” Yazarın ırkçı olabileceğini, fakat yazdıklarının gerçekçi olması gerektiğini savunan Serbes, “Yazarın görüşü önemli değil. Balzac da gericiydi. Ama yazdıklarıyla o dönemi en iyi şekilde yansıtan bir yazardı” diye konuştu.

BİZİM KORSAN ORİJİNALİNDEN İYİ BASIYOR

TÜRKİYE’de 5, 7.5 ve 10 liraya korsan kitap bulunduğunu belirten Emrah Serbes, “10 liralık korsan, 22 liralık orijinalinden kaliteli. Bunu nasıl yapıyorlar anlamıyorum” dedi.