İstanbul'da ikinci Ebola şüphesi!

Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nde kalbi durup fenalaşması üzerine Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürülen Endonezyalı bir turist yaşamını yitirdi.
İstanbul'da ikinci Ebola şüphesi!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    


Mekke dönüşü Türkiye’de ülkesine gitmek için uçak bekleyen Endonezyalı turist, Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nde kalbi durup fenalaşması üzerine götürüldüğü Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hayatını kaybetti. Endonezyalı turistin cesedi izole bir ortamda muhafaza edilmesi için, Adli Tıp Kurumu’na götürüldü.

Adli Tıp Kurumu turist için kullanılmayan özel izole bir bölümü karantina altına alarak cesedi muhafaza etmek için bu bölüme yerleştirdi. Adli Tıp Kurumu personeli, Ebola virüsü konusunda uyarılarak dezenfekte ve maske ile işlem yapılması belirtildi. Adli Tıp Kurumu teyakkuza geçerken, Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde de önlemlerin alındığı öğrenildi. Adli Tıp Kurumu Endonezyalı turistin kan örneklerini Sağlık Bakanlığı'na iletti. Sağlık Bakanlığı ise kan numunelerini yurtdışına gönderdi.