Devlet cemaatlerle mücadele edecek!

MGK'da neler konuşulduğuna dair bir iddia da Sabah'ın özel istihbarat müdüründen geldi. Abdurrahman Şimşek, devlet tüm cemaatlerle mücadele edecek dedi.
Devlet cemaatlerle mücadele edecek!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    
Sabah gazetesinin özel istihbarat müdürü olan Şimşek, dün konuk olduğu özel bir televizyon kanalında 'Türkiye Cumhuriyeti artık yoğurdı üfleyerek yemek istiyor' dedi ve devletin tüm cemaatlerle mücadele etme kararı aldığını söyledi.

Perşembe akşamı yapılan ve 10 saat 20 dakika süren Milli Güvenlik Kurulu toplantısıyla ilgili konuşan Şimşek, 'Bundan sonra devletin içinde hiçbir yapıya izin verilmeyecek. Devlet, Bundan sonra ne Süleymancı, ne Nakşibendi, ne Menzil, ne de İsmailağa, ne İskenderpaşa. Bütün cemaatlere eşit mesafede olup etkin şekilde mücadele edecek.' şeklinde konuştu.

Şimşek, 'Bundan sonra hiçbir yapının devlet için paralel bir yapı oluşturulmasına izin verilmeyecek. Söylediğim isimlerden kimse üzerine alınmasın ben genel bir şey ifade ediyorum. Türkiye Cumhuriyeti artık yoğurdu üfleyerek yemek istiyor.' ifadelerini kullandı.

Yargı ve emniyette, Gülen Cemaati'nden boşalan yerlere doğrudan AKP'li olanların yanı sıra başka tarikat ve cemaatlerden kişilerin atandığı yönünde iddialar bulunuyor. AKP'nin bir yandan diğer tarikat ve cemaatlerle işbirliğine devam ederken, özellikle imam hatip okulları üzerinden kendi 'parti cemaatini' oluşturduğu gözleniyor.


Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü