Ak Saray gizli geçidi meclis gündeminde!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın altında gizli geçit olduğu iddiasını verdiği soru önergesiyle TBMM gündemine taşıdı.
Ak Saray gizli geçidi meclis  gündeminde!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    
CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sunduğu soru önergesiyle Ak Saray'ın altında gizli geçit olduğu iddiasını sordu. Tanrıkulu verdiği soru önergesinde 'Kamuoyunda 'Ak-Saray' olarak adlandırılan 1000 odalı Cumhurbaşkanlığı binasının altında gizli geçit olduğu iddiası doğru mudur? İddia doğru ise bu gizli geçitlerin inşa maliyeti ne kadardır?” sorusunu sordu.

'NEDEN GEREK DUYULMUŞTUR'
Tanrıkulu verdiği önergede “İddia doğruysa hiçbir demokratik ülkenin Başbakanlık/Cumhurbaşkanlığı konutunda yer almayan fakat otokratik rejimlerin vazgeçilmesi olan gizli tahliye geçitlerine hangi gerekçeyle ihtiyaç duyulmuştur? Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda acil durumlarda sığınmak için kullanılabilecek herhangi bir sığınak alanı mevcut değil midir? Eğer mevcutsa ayrıca bir gizli tahliye geçidine neden gerek duyulmuştur?' ifadelerini kullandı.
Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü