DHKP-C: Tüm halkımızdan özür diliyoruz!

İstanbul Sultanahmet'te 6 Ocak akşamı meydana gelen canlı bomba saldırısına ilişkin DHKP-C'den açıklama geldi: Eylemi üstlenerek hata yaptık. Biz de eylem hazırlığındayız
DHKP-C: Tüm halkımızdan özür diliyoruz!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    
6 Ocak günü Sultanahmet'teki Turizm Şube Müdürlüğü'ne yönelik eylem örgütümüze ait değildir. Eyleme yönelik yaptığımız üstlenmeyi bu nedenle geri çekiyoruz. Tüm halkımızdan, taraftarlarımızdan özür dileriz.

Tarihimizde böyle hatalar çok istisnadır. Eylem tarzımızı dostumuz kadar düşmanımız da çok iyi bilir. Biz Kızıldere'den bu yana söylediğimizi yaparız, yaptığımızı savunuruz. Hata yaptıysak özür dilemesini de biliriz. Hata yaptık; çünkü faşizm koşullarında savaşıyoruz. Biz de eylem hazırlığındayız. Sultanahmet'teki eylemle aynı zamanlara denk gelmiştir. Faşizm koşullarında, eylemin ve savaşçılarımızın güvenliği için aldığımız haberleşmeyi en aza indirme ve diğer önlemler nedeniyle bu hata yaşanmıştır. Düzeltir ve tüm halkımızdan özür dileriz.

Düşmanın denetiminden çıkmak için aldığımız tedbirler nedeniyle yaşanan teknik bir sorundan kaynaklı böyle olmuştur.

Bunun dışında açıklamamızda halk düşmanlarına ilişkin geçen her şey geçerlidir. Berkin'in hesabını soracağız! Halkın malını çalan Egemen Bağış, Zafer Çağlaya Muammer Güler ve Erdoğan Bayraktar'dan hesap soracağız! Hesap soracağımız güne kadar korku içinde yaşayacaklar!

Savaşçılarımız, halkın adaletini sağlamak için halk düşmanlarının peşindedir. Cephe savaşçıları her an kapınızı çalabilir.

Hedeflerimiz de bellidir. DHKPC KİMDİR VE KİME KARŞI SAVAŞIR bir sır değildir. Alenen ilan edilmiştir hepsi. Tüm dünyaya ilan ettik hedeflerimizi. Eylem zamanı belirsizdir. Halk düşmanları, kapılarını çalacağımız günü titreyerek bekleyecektir.
Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü