Gelemezseniz hepsini öldürün!

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) Avrupa’ya daha fazla saldırının kapıda olduğu tehdidini içeren bir propaganda videosu paylaştı.
Gelemezseniz hepsini öldürün!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    
Önce tebrik, sonra tehdit

Örgütün medya ağı üzerinden yayınlanan videoda Fransızca konuşan üç IŞİD üyesi görülüyor.

Video, öncelikle bir militanın El Kaide’nin üstlendiği katliam için, “Kardeşlerimizin İslamı savunduğu ve peygamberle dalga geçenleri cehenneme gönderdikleriyle ilgili güzel haberleri duyduk” sözleriyle başlıyor.

Militanlar bu kutlamanın ardından ise Paris’te Yahudiler için ürünler satan marketle birlikte 17 kişinin ölümüne yol açan saldırı dizisinin devamının geleceği tehdidini savuruyor.
‘Gelemezseniz hepsini öldürün’

Akıcı bir şekilde Fransızca konuşan bir militan, “İslam Devleti’nin Avrupa’ya ulaşmayacağını düşünen tüm Fransız halkına sesleniyorum. Allah’ın rızasıyla Avrupa’ya geliyoruz. Son saldırı gibilerinin sayısı tüm Avrupa’da gitgide artacak. Fransa’da, Belçika’da, Almanya ve İsviçre’de, tüm Avrupa ve Amerika’da Allah’ın izniyle” diyor.

Aynı militan, ‘cihat’a katılamayan Avrupa’daki diğer ‘kardeşleri’ne de seslenip terör eylemi çağrısı yapıyor: “Her yolla direnişe kalkın, hepsini öldürün, bozguna uğratın, arabalarını ve evlerini yakın. Tüm kardeşlerime söylüyorum, eğer bir polis görürseniz, öldürün. Sokakta gördüğünüz sadık olmayanların hepsini öldürün.”