İsrail, Hizbullah'ı vurdu!

Lübnan kaynaklarına göre Suriye’de bulunan Kuneytire kenti yakınlarında bulunan Hizbullah’ın araç konvoyuna İsrail roketli saldırı gerçekleştirdi.
İsrail, Hizbullah'ı vurdu!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    
Bugün bir İsrail helikopterinden Hizbullah'a ait konvoya roket atılması sonucunda beş kişi yaşamını yitirdi. Saldırı İsrail’in işgal ettiği Golan tepelerinin yakınında bulunan Kuneytire kenti girişindeki bir arazide gerçekleşti. İsrail’in resmi kaynakları saldırı ile ilgili bir açıklama yapmazken, İsrail’de yayın yapan Ynet sitesine göre askeri kaynaklar saldırıyı İsrail’e saldırmaya yeltenen kaynaklara karşı yapıldığını belirtildi.

SALDIRI NASRALLAH’IN AÇIKLAMALARINDAN SONRA

Saldırının ardından Lübnan’a yakın kaynaklar Hizbullah’ın üst düzey komutanlarından İmam Mugniye’nin oğlunun da yaşamını yitirdi ifade edildi. Saldırı Lübnan Hizbullahı’nın lideri Hasan Nasrallah’ın İsrail’in Suriye’ye sıklaşan saldırılarına tepki olarak Suriye ve müttefiklerinin buna yönelik cevap hakkı olduğunu hatırlatmasının ardından gerçekleşti.

Hizbullah saldırıda İmam Mugniye’nin oğlu Cihad Mugniye’nin hayatını kaybetmediğini duyururken, ölenlerin isimlerini daha sonra açıklayacağını belirtti. Açıklamada İsrail’in Kuneytire kentinde bulunan askeri güçlerinin keşif gezisi sırasında saldırıya uğradığı da vurgulandı.
Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü