BBC, Russia Today'den canlı yayında özür diledi!

BBC, yaptıkları bir hata nedeniyle canlı yayında Russia Today'den özür diledi.
BBC, Russia Today'den canlı yayında özür diledi!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    
BBC’de yayınlanan Daily Politics programının sunucusu Andrew Neil, 8 Ocak’ta, RT muhabiri Anastasiya Çurkina’nın canlı yayında babası ile röportaj yaptığını iddia etmişti. Anastasiya Çurkina’nın hiçbir zaman Rusya’nın BM Daimi Temsilcisi olan babası Vitaliy Çurkin ile röportaj yapmamasına rağmen Daily Politics sunucusu, bu hikayeyi, “RT’nin kötü basın faaliyetine şok edici örnek” olarak sunmuştu.

Sputnik'te yer alan habere göre, özür, Daily Politics’in diğer sunucusu Joe Coburn’dan geldi. Sunucu, “RT (Russia Today) haber kanalının sunucusu Afshin Rattanzi, geçtiğimiz Cumartesi, programımıza konuk olmuştu. Konuşmamızda, RT muhabiri Anastasiya Çurkina’nın babası Rusya’nın BM Daimi Temsilcisi Vitaliy Çurkin ile röportaj yaptığını söylemiştik. Ancak daha sonra, bu iddianın gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı. Durum açıklığa kavuştuğuna göre, bu hatadan dolayı özür dilemek zorundayız” dedi.

RT televizyonu, BBC’ye bir mektup göndererek tekzip ve özür talebinde bulunmuştu. Rus televizyonu, BBC’nin canlı yayınında yaşanan olayı, “tamamen asılsız sansasyonel bir açıklama” olarak nitelendirmiş, kanalı karalama girişimine tepki göstermişti.
Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü